Neymar a Barca helyett a milliókat választhatta

Hamarosan elválhatnak egymástól a Paris Saint-Germain és egy újabb szupersztárja, Neymar útjai. Bár eleinte a brazil szélső első európai klubjához, a Barcelonához vágyott visszatérni, de egy új ajánlat miatt teljesen megváltoztatta a döntését.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 11:46
NEYMAR
Tokió, 2023. július 31. Neymar, a Paris Saint-Germain francia elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban címvédõ klub brazil csatára a szurkolókat köszönti csapatának edzésén Tokióban 2023. július 31-én. A PSG az olasz Internazionale ellen játszik barátságos mérkõzést a japán fõváros Nemzeti Stadionjában. MTI/EPA/Majama Kimimasza Fotó: Majama Kimimasza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi beszámolók szerint a Paris Saint-Germain már tavaly is megszabadult volna Neymartól , ám akkor a franciáknak nem sikerült túladniuk rajta, most viszont könnyen előfordulhat, hogy után brazil cimborája is távozik. 

A 2017-ben 222 millió euróért klubot váltó Neymart 2025 nyaráig szerződés köti a PSG-hez, de a nyáron kinevezett vezetőedző, Luis Enrique néhány társával egyetemben közölte vele, hogy az új idényben már nem számolnak vele. A 31 éves szélső a felkészülési mérkőzéseket is a kispadról nézte végig, majd a szezonbéli első bajnoki játékoskeretébe nem is nevezték őt.

ezek után korábbi csapatához, a Barcelonához akart visszatérni, és ennek érdekében azt is bevállalta volna, hogy az évi 50 millió dolláros fizetése 13 millióra csökkenjen.

Azóta viszont befutott egy ajánlat a brazil futballistáért, Fabrizio Romano beszámolója szerint az al-Hilal hatalmas összeget kínált a PSG-nek. Neymart pedig az győzte meg, hogy jóval többet keresne, mint a Barcánál, így most egy lépésre van attól, hogy a szaúdi klubhoz igazoljon. A katalánokhoz pedig ezek után legfeljebb úgy térhetne vissza, ha az al-Hilal hajlandó lenne őt kölcsönadni.

Borítókép: Neymar várhatóan már nem sokáig lesz a Paris Saint-Germain labdarúgója (Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.