Messi mellett másik sztárjátékos is távozhat a Paris Saint-Germaintől

Nem Lionel Messi az egyetlen neves futballista, aki a nyáron távozhat a francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germaintől. Az argentin klasszis barátjától, Neymartól is szívesen megszabadulna a párizsi klub.

Magyar Nemzet
2023. 05. 05. 14:47
UEFA Champions League Round of 16 - PSG vs Bayern Munich Neymar Kylian Mbappé Paris Saint-Germain
epa10467405 Kylian Mbappe (R) of PSG celebrates with teammate Neymar after scoring a goal that was later disallowed during the UEFA Champions League Round of 16, 1st leg match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich in Paris, France, 14 February 2023. EPA/MOHAMMED BADRA Fotó: MOHAMMED BADRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban ismét megerősítést nyert a hír, amiről már korábban beszámoltunk, miszerint két idény után távozik a Paris Saint-Germaintől. A legfrissebb információk szerint az argentin labdazsonglőr édesapja, Jorge már egy hónapja közölte a klubvezetéssel fia döntését, és Messi arról is tett, hogy a párizsi csapatnál eltöltött utolsó hetei ne teljenek el békében. A 35 éves szélső ugyanis a PSG engedélye nélkül Szaúd-Arábiába utazott, amiért cserébe kéthetes eltiltás és fizetésmegvonás lett „a jutalma”.

Neymar Lionel Messi Paris
Előfordulhat, hogy a következő idényben egyikük sem lesz a Paris Saint-Germain játékosa Fotó: AFP/Franck Fife

Messi nemcsak a főnökeit haragította magára, hanem a fővárosiak szurkolóit is, akik szerdán tüntettek – többek között ellene is. A drukkerek egy másik célpontja volt – a brazil házához kivonulva skandálták, hogy találjon magának más csapatot.

 

Neymartól is megválna a Paris Saint-Germain

Már tavaly nyáron is rebesgették, hogy a Paris Saint-Germain szívesen megválna Neymartól, és a brazil futballistának azóta sem sikerült meggyőznie a klubvezetést, hogy szükség lenne a szolgálataira, ráadásul sérülések miatt több fontos mérkőzést is ki kellett hagynia.

Neymarnak két év múlva jár le a PSG-vel kötött szerződése, de az árcédulája és a bérigényei miatt vélhetően nem sokan kapkodnának érte, legfeljebb a Premier League leggazdagabb klubjai, esetleg a Real Madrid engedhetné meg magának, hogy leigazolja a 31 éves szélsőt. A nem túl jó kilátásokra való tekintettel, a spanyol Cadena SER rádióadó beszámolója szerint a Paris Saint-Germain arra is hajlandó lenne, hogy kölcsönbe engedje el Neymart, ha így végre megszabadulhat tőle. Az új klubjának pedig opciós joga lenne a játékos megvételére.

Így tüntettek a Paris Saint-Germain szurkolói Neymar háza előtt:

Borítókép: Neymar (balra) és (Fotó: EPA/Mohammed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.