Ami nélküle nem ment, Ronaldo vezérletével elérte az al-Nasszr + videó

Cristiano Ronaldo duplájának köszönhetően az al-Nasszr nyerte meg szombaton az Arab Bajnokcsapatok Kupáját, amely 2-1-re verte a szintén szaúdi al-Hilalt a Taifban megrendezett döntőben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 10:57
Al-Hilal v Al-Nassr - Arab Club Champions Cup Cristiano Ronaldo
RIYADH, SAUDI ARABIA - AUGUST 12: Cristiano Ronaldo of Al Nassr is awarded the Golden Boot after the team's victory in the Arab Club Champions Cup Final between Al Hilal and Al Nassr at King Fahd International Stadium in Riyadh, Saudi Arabia on August 12, 2023. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: AFP/Anadolu Agency/STRINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az al-Nasszr korábban még csak a fináléba sem jutott be eddig az Arab Bajnokcsapatok Kupájában, de idén vezérletével meg is nyerte azt. Pedig az al-Nasszr szempontjából nem sok jót ígért, hogy az 51. percben az al-Hilal szerzett vezetést, ráadásul húsz perccel később Ronaldo csapata meg is fogyatkozott, piros lapja miatt Abdulelah al-Amri ment idő előtt zuhanyozni. De a portugál világsztár nem adta fel a harcot, a 74. percben egyenlített.

A rendes játékidő 1-1-es eredménnyel zárult, de a 98. percben Ronaldo másodszorra is lecsapott, egy kipattanót fejelt a hálóba, amivel a kupa sorsát is eldöntötte. 

Az ötszörös aranylabdás támadót a meccs vége előtt nem sokkal sérülés miatt kellett lecserélni, de a lefújást és a 2-1-es győzelmet követően már ő is együtt ünnepelte a társaival az első szaúdi sikerét.

Borítókép: Az aranycipős Cristiano Ronaldo (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Stringer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.