Egy szerb hiba döntött, a Manchester City nyerte meg az európai Szuperkupát

A labdarúgó európai Szuperkupáért játszott meccsen Pireuszban a Manchester City és a Sevilla összecsapása kilencven perc után 1-1-re végződött, 11-esekkel pedig a BL-címvédő angolok nyerték meg a trófeát.

Magyar Nemzet
2023. 08. 16. 23:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája isztambuli döntőjében a Manchester City 1-0-ra nyert az Internazionale ellen, a Sevilla pedig az AS Romát 1-1 után tizenegyesekkel győzte le (4-1) a budapesti Európa-liga-fináléban, így az európai Szuperkupáért  szerda  este Pireuszban az angol és a spanyol csapat csapott össze. S nem volt kérdés, hogy melyikük a favorit. A Machester Ciy a Premier League-t is megnyerte, a Sevilla pedig csak 12. lett a La Ligában. A két csapat korábban négyszer találkozott egymással, és mindegyik alkalommal az angolok kerekedtek felül. A City először játszott az európai Szuperkupáért, míg az Európa-liga „specialistája”, a Sevilla már hetedszer, de csak egyszer, 2006-ban kaparintotta meg a trófeát.

Ezúttal viszont a 25. percben megszerezte a vezetést, Acuna középre ívelt labdáját En-Nesziri két védő között magasra emelkedve befejelte kapujába. Ahogyan arra számítani lehetett, az angolok birtokolták többet a labdát, de az első játékrészben ezzel semmire sem mentek, a csapatok 1-0-s spanyol vezetéssel mentek szünetre. Fordulás után pedig a Sevilla kis híján megduplázta az előnyét: az 50. percben kontrából Ocampos lépett meg a bal oldalon, laposan középre adott, En-Nesziri lövését azonban Ederson nagy bravúrral hárította. A 63. percben egyenlített a City, ívelt balról a hosszú sarok irányába, Palmer pedig befejelte a labdát. Ezután egyre nyomasztóbb lett a manchesteriek fölénye, azonban a rendes játékidőben több gól nem esett, maradt az 1-1, s ezután nem jött 2x15 perc hosszabbítás, egyből 11-esek következtek.

Ami a Sevillának jó előjel volt az Európa-liga döntője után, a Manchester Citynek pedig rossz, mert augusztus 6-án 1-1 után büntetőpárbajban bukta el az angol Szuperkupát az Arsenal ellen. Ám most fordult a kocka, kilenc játékos nem hibázott, a tizedik rúgó, a Sevillából azonban a szerb Gudelj a felső lécre vágta a labdát, így a Manchester City nyerte meg a Szuperkupát.

Forrás: Twitter/Manchester City

Manchester City (angol)–Sevilla (spanyol) 1-1 (0-1) – tizenegyesekkel: 5-4
Pireusz, Karaiszkákisz Stadion, 29 207 néző, jv.: Francois Letexier (francia), gólszerzők: Palmer (63.), illetve En-Nesziri (25.)

Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Gvardiol, Aké – Kovacic, Rodri – Palmer (Álvarez, 85.), Foden, Grealish – Haaland

Sevilla: Bono – Jesús Navas (Montiel, 83.), Badé, Gudelj, Acuna – Jordán, Rakitic – Ocampos, Óliver Torres (Juanlu, 74.), Lamela (Suso, 93.) – En-Nesziri (Rafa Mir, 93.)

Borítókép: A Manchester City nyerte meg az európai Szuperkupát (Forrás: Twitter/UEFA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.