Elgurult Cristiano Ronaldo gyógyszere csapata drámai győzelme után + videó

Cristiano Ronaldo mellett Sadio Mané és Marcelo Brozovic is kezdő volt a szaúdi Al-Nasszr összevásárolt sztárjai közül, mégis közel járt a kieséshez az együttes az ázsiai Bajnokok Ligája selejtezőjében. A hosszabbításban bemutatott, csodaszámba menő fordítás és győzelem után Ronaldo magából kikelve üvöltözött és lökdösődött.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 7:49
Cristiano Ronaldo, Bajnokok Ligája, arab liga
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy volt a tét az Al-Nasszr és az emírségekbeli Al-Ahli Dubai egymás elleni meccsén, hiszen a két csapat arról döntött, hogy melyik jut be az ázsiai BL főtáblájára. A selejtező döntőjében a szaúdiak temészetesen bevetették a legnagyobb sztárjaikat, a már tavaly decemberben megszerzett mellett a nyáron igazolt (Bayern München) és Marcelo Brozovic (Internazionale) is ott volt a pályán.

Ennek ellenére nem az Al-Nasszr tervei szerint alakult a meccs, a korán megszerzett vezetés után ugyanis az Al-Ahli fordított, és 2-1-re vezetett egészen a hajráig. Ronaldo csapata csak a 88. percben tudott egyenlíteni, majd még a rendes játékidő hosszabbításában bedarálta ellenfelét: a 95. és a 97. percben elért találatokkal végül drámai fordulattal, 4-2-re megnyerte a fontos mérkőzést.

Hasonlóan érzelemdús siker után általában extázis, örömmámor és féktelen ünneplés a jellemző, de nem Cristiano Ronaldo esetében. Mióta Szaúd-Arábiába igazolt, a portugál klasszisról szinte több hisztérikus felvétel készült, mint ahány gólt szerzett (abból amúgy húsz van neki az Al-Nasszr színeiben), és ezúttal is csak a kirohanásai számát gyarapította.

Az sem hűtötte le a 38 éves portugál sztárt, hogy csapata utolsó gólja előtt ő adta a passzt Brozovicnak, a lefújás után a játékvezetőhöz sietett, akinek üvöltött és kézjelével lehülyézte őt, majd füstölögve az öltözőbe vonult, miközben jól arrébb lökött az útjából egy embert.

Ronaldo állítólag azt sérelmezte, hogy a játékvezető több tizenegyesgyanús esetben sem a csapata javára ítélt a meccsen. Nem csoda, ha frusztrált a Real Madrid korábbi legendája, hiszen  az Al -Nasszr két vereséggel kezdte a szaúdi bajnokságot (Al-Ettifaq 1-2, Al-Taawoun 0-2), ami nem a várt rajt azok után, hogy az első idényében elvesztette a csapatával a bajnoki címet.

Borítókép: Cristiano Ronaldo továbbra is heves reakciókkal hívja fel magára a figyelmet Szaúd-Arábiában (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.