Fradi-edző: Azok után, ami velünk történt, én már semmin nem lepődöm meg

A Ferencváros labdarúgócsapata a hazai siker után idegenben is legyőzte az ír Shamrock Rovers együttesét csütörtök este, így 6-0-s összesítéssel jutott tovább a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából. A következő körben máltai klub lesz a Fradi ellenfele, de a megbízott vezetőedző, Máté Csaba szerint a feröeri csapattól elszenvedett korábbi BL-selejtezős vereség után bármi megtörténhet az európai porondon.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 6:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai pályán aratott 4-0-s győzelem után Dublinban 2-0-ra nyert a Fradi, amely így 6-0-s összesítéssel juott tovább, s mint arra az Origo helyszíni tudósítója felhívta a figyelmet, ez volt a Konferencia-liga második selejtezőkörében az egyik legnagyobbat szóló kiütés. A Valmiera 10-0-val intézte el San Marinó-i, a Fenerbahce 9-0-val moldáv ellenfelét, hatgólos különbséget pedig még a koszovói Ballkani északír Larne elleni sikere hozott (7-1).

Ifjabb Lisztes Krisztián örült az önbizalom-növelő továbbjutásnak. Fotó: Origo/Csudai Sándor

Tehát a 6-0-s eredmény biztató, de a nyilatkozatokban még érezhetően benne van, hogy a Fradi a Bajnokok Ligája selejtezőjében csúnya vereséget szenvedett a feröeri Klaksvík ellen, emiatt kell egyáltalán a harmadik számú európai kupában szerepelnie.

– A mi helyzetünkben minden sikert meg kell becsülni, ezért is gratulálok a csapatomnak, meg azért is, hogy kapott gól nélkül lehozta a párharcot. Ez erőt kell hogy adjon a játékosoknak – értékelt Máté Csaba a meccs után, majd az Origo kérdésére így folytatta: – A védekezésünk még hagyott kívánnivalót maga után, de amikor ezt tudtuk korrigálni, akkor már rengeteg labdát szereztünk, és ha a támadó harmadban elkövetett labdavesztések számát le tudjuk faragni, akkor a jövőben még több helyzetet alakíthatunk ki az ellenfelek kapuja előtt.

Újabb „verhető”, máltai ellenfél következik

A selejtező harmadik fordulójában a georgiai Dinamo Tbiliszit kettős győzelemmel (2-1 otthon, 1-0 idegenben) búcsúztató máltai Hamrun Spartans vár a Fradira. Máté Csaba szerint különösen a feröeriek elleni fiaskó után bármi megtörténhet az európai porondon.

– Azok után, ami velünk történt, én már semmin nem lepődöm meg… Az, hogy egy csapat kettős győzelemmel tud továbbjutni, azért jól mutatja az erejét és megérdemelt továbbjutás lehetett. Egyébiránt különösebben nem foglalkozunk vele, a saját játékunkkal kell törődnünk, elemezzük majd az ellenfelet, és felkészülünk, hogy a következő fordulót is sikerrel tudjuk venni – fogalmazott Máté Csaba.

A Fradi fiatal magyar tehetsége, ifjabb Lisztes Krisztián azt hangsúlyozta a meccs után, hogy a Shamrock kemény ellenfél volt, felszívta magát a visszavágóra, de erre fel voltak készülve. A kiütéses győzelem pedig a Klaksvík elleni vereség után nagyon kellett a játékosoknak.  

– Fontos volt, hogy nyerjünk, és az sem mindegy, hogy milyen arányban, mert minden gól növeli az önbizalmunkat – osztotta meg Lisztes. – Reméljük, hogy visszataláltunk arra az útra, amiről letértünk a Klaksvík ellen, most az a feladat, hogy minél tovább tudjuk őrizni a veretlenséget.

Hogyan alakul a Fradi programja?

A Fradi pénteken este ér vissza Budapestre, vasárnap 17.45-től már Fehérváron játszik bajnokit az NB I-ben, majd kedden Máltára utazik, ahol csütörtökön 19 órakor már a Hamrun Spartans ellen lép pályára.

Borítókép: Máté Csaba alaposan fel akar készülni a soron következő máltai ellenfélből is (Fotó: Origo/Csudai Sándor) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.