Marihuána miatt panaszkodott a US Openről azonnal kiesett éljátékos

Az amerikai nyílt teniszbajnokság első játéknapjának alighanem legnagyobb meglepetését a hölgyek versenyében a 8. helyen kiemelt Maria Szakkari búcsúja jelentette. A görög játékost hétfőn a világranglistán nála 63 hellyel lejjebb jegyzett spanyol teniszező, Rebeka Masarova ejtette ki. Szakkari a mérkőzés után a pályán érezhető furcsa szagokra panaszkodott, de nem fogta erre a vereségét.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 15:36
2023 US Open - Day 1 Maria Szakkari
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 28: Maria Sakkari of Greece returns a shot against Rebeka Masarova of Spain during their Women's Singles First Round match on Day One of the 2023 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 28, 2023 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Sarah Stier/Getty Images/AFP (Photo by Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A US Open első játéknapján a kiemelt játékosok többsége hozta a kötelezőt, és bejutott a második fordulóba. Nem úgy Maria Szakkari. A 8. helyen kiemelt görög teniszezőt a világranglista 71. helyezettje, Rebeka Masarova ejtette ki. Pedig Szakkari meggyőző módon kezdte a mérkőzést, többnyire sima adogatójátékokkal menetelt előre, ráadásul brékelt is, így 4:1-re elhúzott az első szettben.

2023 US Open - Day 1 Szakkari, Masarova
Masarova nagy tettet hajtott végre Szakkari kiejtésével. Fotó: AFP/Sarah Stier

Ezután viszont panaszkodni kezdett. A székbíróhoz fordult, mert erős marihuánaszagot érzett. 

– Istenem! Azt hiszem, a parkból árad be ez a szag. Tegnap edzés közben ugyanezt éreztük – fedte fel a görög.

Ezek után döcögni kezdett a szekere, és Szakkari sorra veszítette el az adogatásait, míg végül az első szett 6:4-gyel Masarováé lett. A második játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak, ezután azonban a spanyol brékelt, ami Szakkari szempontjából végzetesnek bizonyult. 6:4-re veszítette el a második szettet is, így már az első fordulóban kiesett a US Openen, ahol 2021-ben – karrierje egyik legjobb eredményeként – az elődöntőig jutott.

Bár a panasza fordulópontként hatott a találkozón, Szakkari nem próbálta ezzel magyarázni a búcsúját, mivel idővel már nem is figyelt a zavaróan ható szagokra.

– Nem a szag volt befolyással az eredményre. Ezt csak megjegyeztem, mert eléggé lehetett érezni, de ennek semmi köze sem volt a meccshez. Egyszerűen nem játszottam elég jól, valamit kezdenem kell ezzel – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, majd hozzátette: – Néha étel-, cigaretta- vagy marihuánaszagot érzünk, de erre nincs ráhatásunk, hiszen nyitott stadionban játszunk. Egy park van mögöttünk, ahol az emberek azt csinálhatnak, amit csak szeretnének.

– Jobban kezdtem játszani, ő pedig elhibázott néhány ütést. Szerintem ennek volt köszönhető, hogy fordult a kocka – ezt már Masarova nyilatkozta, aki pályafutása során másodszor jutott be a második fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

US Open, első forduló, női egyes: Masarova (spanyol)–Szakkari (görög, 8.) 6:4, 6:4

A mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Maria Szakkari a US Open első fordulójában búcsúzott (Fotó: AFP/Getty Images North America/Sarah Stier)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.