Fucsovics előbb feketébe öltözött, majd felfedte tökéletes felsőtestét

Marozsán Fábián után Fucsovics Márton is túljutott az 1. fordulón a US Openen. Fucsovics is nála magasabban jegyzett játékost győzött le, a 31. kiemelt amerikai Sebastian Kordát öt szettben. 7:6, 4:6, 7:6, 4:6, 6:4-re verte meg az amerikai nyílt teniszbajnokság első körében.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 7:35
Fucsovics Márton, Sebastian Korda, US Open ( Novak Djokovics ellen még nem volt ilyen )
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics szokatlan szerelésben, feketébe öltözve kezdte meg az amerikai Sebastian Korda elleni mérkőzését az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első fordulójában. A magyar éljátékos a fekete póló alá ráadásul olyan, szintén fekete aláöltözetet húzott, ami az ütő-, tehát a jobb kezét végig eltakarta. A US Open persze nem divatbemutató, de nem állt jól Fucsovicsnak ez a szett, a színes sportruhák jobban állnak neki.

Fucsovics
Fucsovics általában színes szerelésben játszik (Fotó: Jared C. Tilton)

Nem csupán a világranglistán elfoglalt magasabb pozíció (57., illetve 31.) miatt volt Sebastian Korda a mérkőzése esélyese, hanem azért is, mert a múlt héten a winston-salemi tornán legyőzte a magyar teniszezőt, a két játékos először akkor találkozott egymással.

Hamar eljött tehát a visszavágás lehetősége Fucsovicsnak. Az első szettet rövidítésben, azon belül is 7-4-re megnyerte, a másodikat azonban elveszítette. Kétszer is brékhátrányba került, előbb visszakapaszkodott, másodszor is közel állt hozzá, de Korda hozta a játszmát. Ám nem volt ok az aggodalomra, Fucsovics jól adogatott, a fonáknyesései nem ízlettek Kordának, ahogy az sem, hogy a magyar teniszező gyakran az alapvonal közelébe ütötte a labdát.

A harmadik szett is rövidítésben dőlt el, ott Fucsovics ellenállhatatlanul játszott, csupán egy pontot engedélyezett Kordának. De még messze volt a vége… Rögtön a harmadik szett elején Korda brékelt, s végig is vitte ezt az előnyt.

A döntő szettben a tizedik game-ig fej fej mellett haladt a két játékos, akkor azonban Kordán kiütközött a fáradtság, Fucsovics brékelt, majd hozta a saját szerváját, így 6:4-re a szettet és vele a meccset.

Majd Fucsovics megmutatta a közönségnek, miért is bírta jobban a hajrát, lekapta magáról az időközben fehérre cserélt pólóját, és felfedte tökéletes felsőtestét.

Érdekesség, hogy a 4 óra 27 perces maratoni csatában Fucsovics héttel kevesebb pontot nyert meg mint Korda, kevesebb nyerőt, mégis ő nyert.

Fucsovics a második fordulóban a szabadkártyával induló japán származású, ausztrál színekben induló 22 éves Rinky Hijikata ellen lép pályára minden bizonnyal szerdán.

 

Fucsovics mellett Marozsán is továbbjutott

Korábban Marozsán Fábián is továbbjutott az első fordulóból, ő is öt szettben nyert a francia Richard Gasquet ellen. Marozsán következő ellenfele is francia lesz, a 22. helyen kiemelt Adrian Mannarino. A hölgyeknél Udvardy Panna sajnos kiesett, három szettben kapott ki az ausztrál Ajla Tomljanovictól.

Érdekesség, hogy Marozsán győzelme is visszavágást hozott, az idén berobbanó játékos Wimbledonban még kikapott Gasquet-től. Így beszélt arról, hogy mi jelentette a különbséget.

– Akkor kettő nullás szetthátrányból álltam fel, de a végén kikaptam, most az első kettőt én nyertem, és Gasquet egyenlített, viszont a végén én jöttem ki jobban a csatából, teljesen fordítva történt minden. Most elizgultam a helyzetet és féltem, hogy meg fog fordulni a meccs, és Gasquet vissza is jött a mérkőzésbe. Nehéz volt a sérülésem után ennyire hosszú, kiélezett tétmeccset játszani, de örülök, hogy itt vagyok, annak még inkább, hogy győztem. A mérkőzés végén, négy kettőnél már nagyon görcsöltem, de igyekeztem mutatni, hogy minden rendben, és ez sikerült is. Aztán öt kettőnél, amikor az első két pontot megnyertem, éreztem, Gasquet elengedte magát kissé, így le tudtam zárni a mérkőzést fogadóként, ami azért is fontos, mert úgy éreztem, nem biztos, hogy sokáig bírom még – fogalmazott Marozsán Fábián.

US Open első forduló:
Férfiak:
Fucsovics Márton–Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6(7-4), 4:6, 7:6 (7-2), 4:6, 6:4
Marozsán Fábián–Richard Gasquet (francia) 6:3, 6:1, 6:7 (5-7), 6:7 (1-7), 6:2

Nők:
Udvardy Panna–Ajla Tomljanovic (ausztrál) 6:3, 2:6, 4:6

Borítókép: Fucsovics így ünnepelte a győzelmét Sebastian Korda ellen (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.