Marozsán Fábián korábbi top 10-es játékost győzött le a US Openen

Élete második Grand Slam-főtáblás mérkőzésén egy korábbi top 10-es játékos, Richard Gasquet ellen játszott a világranglista 92. helyén álló Marozsán Fábián a US Open első fordulójában. A magyar játékos öt szettben, 6:3, 6:1, 6:7 (5-7), 6:7 (1-7), 6:2-re nyert a francia ellenfelével szemben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 28. 20:50
null
TENNIS-GBR-WIMBLEDON Fotó: ADRIAN DENNIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A US Openen pályafutása során először főtáblás teniszező, Marozsán Fábián a karrierje során először játszott a 37 éves francia Richard Gasquet ellen (55.), aki korábban a hetedik is volt az ATP-rangsorban. Marozsán az első két játszmában irányított, szórta a nyerő ütéseket, és simán, 57 perc alatt az első szettet 6:3-ra, a másodikat 6:1-re nyerte meg.

Marozsán az első két szettben szenzációsan teniszezett    Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP


A harmadik szettben, 5:3-as vezetésénél a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott, de a találkozó során először elveszítette adogatását, majd hiába volt fogadóként két meccslabdája, a rövidítésben alulmaradt. A negyedik etap is szinte ugyanilyen forgatókönyv szerint alakult: Marozsánnak ezúttal 5:4-nél volt lehetősége kiszerválni az összecsapást, majd miután ismét nem járt sikerrel, az újabb tie break is a franciáé lett. 

A döntő játszma újabb fordulatot hozott, Marozsán ismét pontosabban, hatékonyabban teniszezett, és 3 óra 21 perc alatt győzött. Ez volt az első öt szettes meccse, amit meg tudott nyerni, egyben az első győzelme Grand Slam-torna főtábláján.
US Open, 1. forduló: Marozsán Fábián–Richard Gasquet (francia) 6:3, 6:1, 6:7 (5-7), 6:7 (1-7), 6:2.

Borítókép: Marozsán öt szettben nyert (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.