Messi újabb duplájával a góllövőlista élére ugrott + videó

Lionel Messit az Egyesült Államokban sem tudják feltartóztatni, az argentin spíler magyar idő szerint csütörtök hajnalban a labdarúgó Ligák Kupája nyolcaddöntőjébe lőtte az Inter Miamit. Messi két góllal vette ki a részét az Orlando City 3-1-es legyőzéséből.

Magyar Nemzet
2023. 08. 03. 8:28
Soccer Leagues Cup - Cruz Azul vs Inter Miami CF  Lionel Messi
epa10761290 Inter Miami CF player Argentine Lionel Messi celebrates his goal during the Soccer Leagues Cup match between Cruz Azul and Inter Miami CF outside DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale, Florida, USA, 21 July 2023. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH Fotó: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

megérkezése előtt az Inter Miami csak a vereségeket gyűjtötte, de az argentin futballistával a fedélzeten új időszámítás kezdődött a csapatnál. Igaz, a hétszeres aranylabdás játékos még az észak-amerikai profi ligában (MLS) nem mutatkozott be, de a Ligák Kupájában eddig minden alkalommal megcsillogtatta a tudását.

A bemutatkozó meccsén a hosszabbításban szerzett góllal nyitott, a következőn duplázott és egy gólpasszt is kiosztott, magyar idő szerint csütörtök hajnalban pedig az Orlando City játékosainak életét keserítette meg. Már a 7. percben megszerezte a vezetést az Inter Miaminak, de az Orlando tíz perc múlva kiegyenlített. Innentől viszont csak a hazai futballisták voltak eredményesek, előbb Josef Martinez büntetőt értékesített, majd Messi állította be a 3-1-es végeredményt.

Messi így már öt gólnál és egy gólpassznál jár a sorozatban, ezzel honfitársával, German Berteraméval holtversenyben a vonatkozó lista élén állnak. Itt egyébként négy találatával a negyedik helyen szerepel. A magyar támadó középpályás csapata, a Philadelphia Union is versenyben van még, magyar idő szerint pénteken hajnali két órakor a DC Uniteddel csap össze a legjobb 32 között. 

Sallói Dánielre és a Sporting Kansas Cityre pedig szombaton két órakor a mexikói Toluca vár.

Borítókép: Lionel Messi az Inter Miami mezében (Fotó: EPA/Cristoban Herrera-Ulashkevich)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.