Mindössze 56 másodperc kellett az Újpest válogatott szélsőjének a gólhoz

A Magyar Kupa-címvédő Zalaegerszeg 2-1-re kikapott az Újpest otthonában a labdarúgó NB I ötödik fordulójában szombat este. A meccs különlegessége az volt, hogy a hazaiak válogatott szélsője, Csoboth Kevin mindössze 56 másodperc után megszerezte a vezetést.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 22:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy perc sem telt el az Újpest–ZTE mérkőzésből, amikor Kiss Tamás jó ütemű centerezésére Csoboth Kevin érkezett középen, és a válogatott szélső már 56 másodperc után gólt ünnepelt. A 23 éves, háromszoros válogatott Csobothnak jól megy a ZTE ellen, hiszen áprilisban a zalaiak ellen ért el mesterhármast nem sokkal azután, hogy megadta neki a lehetőséget a nemzeti csapatban.

A gyorsan megszerzett előnyt az Újpest nem herdálta el a végén, bár a ZTE már az első félidő hosszabbításában egyenlíthetett volna, de Csóka kísérlete a felső lécen halt el. Az 59. percben aztán Mim góljával csak egalizáltak a vendégek, sokáig azonban nem örülhettek, mivel az Újpest mindössze két perccel később visszavette az előnyt Ambrose találatával. Hiába próbálkozotta ZTE, újabb egyenlítésre már nem futotta.

A meccs kemény ütközetekben sem szűkölködött. Az első NB I-es meccsén pályára lépő Tóth Ákos durva becsúszása után egyből sárga lapot kapott még az első félidőben, és nem telt el két perc a következő sárga lapos figyelmeztetésig, ekkor a vendégek középpályása, Szendrei lekönyökölte a levegőben Onovót, akinek felszakadt a szemöldöke, és kénytelen volt elhagyni a pályát. A második játékrészben pedig az újpesti Banai kapus oldalba térdelte csapattársát, Anculaszt, miközben kiütötte a labdát a kapu előteréből.

Igazán fájdalmas viszont a ZTE-nek lehetett ez a meccs, hiszen öt forduló alatt negyedszer kapott ki, míg az Újpest két-két döntetlennel és győzelemmel, egy vereséggel az élmezőnyhöz kapaszkodik.

Labdarúgó NB I, 5. forduló:
Szombat
Kecskemét–Puskás Akadémia 4-1 (2-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 2780 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Nagy K. (31. – tizenegyesből), Horváth K. (45+9. – tizenegyesből, 57.), Tóth B. (68.), illetve Plsek (47. – tizenegyesből).
Diósgyőr–Kisvárda 2-0 (2-0), DVTK Aréna. 6651 néző, jv.: Vad II István, gólszerzők: Gera D. (38.), Edomwonyi (45+1.)
Újpest–ZTE 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 4003 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Csoboth (1.), Ambrose (61.), illetve Mim (59.)

Vasárnap: 
Debrecen–MTK Budapest 15.30
Ferencváros–Paks 17.30
Fehérvár FC–Mezőkövesd 19.30

Borítókép: Csoboth Kevin már az első percben a kapuba talált (Fotó: Nemzeti Sport / Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.