Neymar 6,6 milliós órabére mellé már-már a levegővételért is óriási bónuszt kap

Neymar hamarosan elhagyhatja a Paris Saint-Germaint, hogy ezután az al-Hilal és a világ egyik legjobban fizetett futballistája legyen, és óránként 6,6 millió forintot tegyen zsebre. Az interneten terjedő összeesküvés-elméletek szerint párizsi csapattársának, Kylian Mbappénak is köze lehet Neymar távozásához.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 13:55
Neymar
Paris Saint-Germain’s Neymar celebrates after scoring a goal against Jeonbuk Hyundai Motors during their friendly football match at the Asiad Main Stadium in Busan on August 3, 2023. (Photo by ANTHONY WALLACE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano szerint többé-kevésbé már csak a bejelentés van hátra, és a szaúdi al-Hilal játékosa lesz. A két klub és a brazil szélső is megegyezett a váltásról, Neymar hétfőn az orvosi vizsgálatokon is átesett, és még a héten Szaúd-Arábiába utazik.

Neymar, Kylian Mbappé
Neymar (balra) ki-, Mbappé bekerült Fotó: AFP/Franck Fife

A 2025-ig szóló kontraktusa a világ egyik legjobban fizetett labdarúgójává teszi Neymart. A Világgazdaság lebontotta

  • évente 150,77 millió euró (jelenlegi árfolyamon 57,96 milliárd forint),
  • havonta 12,56 millió euró (4,83 milliárd forint),
  • hetente 2,9 millió euró (1,11 milliárd forint),
  • naponta 414 ezer euró (159,17 millió forint),
  • óránként 17,25 euró (6,63 millió forint),
  • percenként 288 euró (111 ezer forint),
  • másodpercenként 4,8 euró (1846 forint) lesz majd.

És ha ez nem lenne elég, az interneten keringő pletykák szerint az al-Hilal nem „csak” ezt kínálja a klasszisnak. Neymar rendelkezésére bocsátanak egy magánrepülőt, egy óriási házat, ahol a személyzet a nap huszonnégy órájában teljesíti a futballista kívánságait. A fizetése mellé pedig bónuszokat is begyűjthet: az al-Hilal minden győzelme extra nyolcvanezer eurót hoz Neymarnak a konyhára, a Szaúd-Arábiát népszerűsítő posztjai a közösségi médiában pedig egyenként ötszázezer eurót érnek.

 

Mbappénak köze van Neymar búcsújához?

A Neymar távozásáról szóló hírek összeesküvés-elméleteket is szültek . Tavaly ugyanis gyakran lehetett hallani arról, hogy a Paris Saint-Germain két szupersztárja, és Neymar nem férnek meg egymás mellett, és a francia támadó emiatt mindenképp ki akarja ebrudalni a csapatból brazil társát.

Erre azóta nem került sor, most viszont minden jel arra utal, hogy Neymar továbbáll Párizsból. A klubjával eddig háborúzó Mbappé és a PSG álláspontja pedig hirtelen közelebb került egymáshoz, a fővárosiak bejelentették, konstruktív és gyümölcsöző tárgyalásokat folytattak a játékossal, így a korábban a társaitól elkülönítve edző világbajnok ismét bekerült a Ligue 1 címvédőjének keretébe.

Mint ismert, azért állt eddig a bál a PSG-nél, mert Mbappé nem akarta meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését, emiatt a klubja még az átigazolási ablak bezárulta előtt szeretett volna túladni rajta, hogy pénzt lásson belőle. A játékosnak ez nem volt ínyére, mondván, ki szeretné tölteni a szerződését, hogy aztán jövő nyáron ingyen távozzon.

Borítókép: Könnyen előfordulhat, hogy Neymart már nem látjuk a Paris Saint-Germain mezében (Fotó: AFP/Anthony Wallace)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.