időjárás 4°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

„Szalah inkább csak üljön le, és fogja be a száját!”

Magyar Nemzet
2023.08.14. 16:57 2023.08.14. 17:13
„Szalah inkább csak üljön le, és fogja be a száját!”

Mohamed Szalah látványosan és hosszan bosszankodott, amiért Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője lecserélte őt a Chelsea elleni Premier League-mérkőzésen. Szalah reakcióját sokan nem nézték jó szemmel, köztük az exfutballista Roy Keane sem, de a mestere védelmébe vette az egyiptomi szélsőt.

Álomszerűen indult a Liverpoolnak vasárnap a Chelsea elleni bajnoki mérkőzés. A Vörösök Luis Díaz révén a 19. percben vezetést szereztek, majd tíz perc múlva Mohamed Szalah megduplázta a vendégek előnyét. Aztán jött a feketeleves: Szalah gólját les miatt érvénytelenítették, majd a Chelsea kiegyenlített, sőt néhány másodperc erejéig vezetett is, mielőtt Ben Chilwell találatát is elvették volna. 

English Premier League - Chelsea FC vs Liverpool FC Mohamed Szalah
Megszakadt Mohamed Szalah remek sorozata Fotó: EPA/NEIL HALL

Az 1-1-es első félidőt követően a folytatásban sem jutottak dűlőre egymással a csapatok, így a vezetőedzők friss embereket küldtek a pályára. Emiatt másoknak, köztük Szalahnak is távoznia kellett, amit az egyiptomi szélső nehezen vett tudomásul, a pályán végig nyargalva, majd a kispadon ülve is bosszankodott.

Az egykori futballista, ma már televíziós szakértőként dolgozó Roy Keane egyáltalán nem nézte jó szemmel Szalah dühöngését.

– Szerintem rendben van, ha egy játékos így jön le a pályáról, de a kispadon már ne folytassa ezt. Felemelt karokkal elégedetlenkedik ott – inkább üljön le, és fogja be a száját! El kell fogadnod, ha lecserélnek. Dühös lehetsz, de ne vidd túlzásba! Láttam már Szalahnál jobb játékosokat is, akiket lecseréltek, mégsem viselkedtek így – magyarázta az ír fenegyerek.

 

Szalah edzője, Jürgen Klopp korántsem volt ilyen szőrösszívű a liverpooli kedvenccel az 1-1-es döntetlent követően.

– Megértem a dühét, mert ha Mo betalál, akkor új rekordot állított volna fel a nyitófordulóban szerzett gólok tekintetében (Szalah eredményes volt az előző hat bajnoki idény első mérkőzésein – a szerk.), de én nem ezen gondolkoztam. Stabilitásra és frissességre volt szükségünk a pályán, mivel ez egy nagyon intenzív meccs volt. 

Csak ennyit tudok mondani a történtekről, szerintem nem volt semmi gond a reakciójával. Nagyon meglepődnék rajta, ha egy támadó egy-egyes állásnál lelkendezve a nyakamba ugrana, amikor lecserélem, miközben ő arra számított, hogy gólt szerez aznap. Szóval minden rendben van ezzel – húzta alá a Liverpool vezetőedzője.

Borítókép: Jürgen Klopp (balra) és Mohamed Szalah (Fotó: AFP/NURPHOTO/SUHAIMI ABDULLAH)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.