Xavi kiakadt a játékvezetőre a három piros lapot hozó meccs után

A hét végén lezajlott a spanyol élvonal, a La Liga 1. fordulója, vasárnap későn este lépett pályára a Barcelona. A Getafe otthonában ezúttal sem tudtak nyerni a katalánok, a mérkőzésen gól nem született, a játékvezető viszont háromszor is felmutatta a piros lapot, majd a VAR megtekintése után a hajrában nem ítélt meg egy büntetőt a Barcelona javára. Xavinak, a vezetőedzőnek ez nagyon nem tetszett, szóvá is tette, és elárulta azt is, hogy őt miért állította ki a játékvezető.

Magyar Nemzet
2023. 08. 14. 9:27
null
Barcelona's Brazilian forward #11 Raphinha (R) controls the ball during the Spanish Liga football match between Getafe CF and FC Barcelona at the Col. Alfonso Perez stadium in Getafe on August 13, 2023. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos mérkőzésen kezdte meg a Barcelona a spanyol élvonal, a La Liga új idényét. A katalánok az első fordulóban a Getafe vendégei voltak, amelynek az otthonában 2019 óta nem tudtak meccset nyerni. Ez a sorozat folytatódott, 0-0 lett a végeredmény, a találkozó mégis emlékezetes maradt: gólok híján a piros lapok tették azzá. Az elsőt a 42. percben mutatta fel a játékvezető, egy felívelt labdára Raphinha és Alvárez startolt rá, a brazil lekönyökölte a hazaiak védőjét, ezért azonnal mehetett az öltözőbe.

Alvárezt ápolni kellett Raphinha könyöklése után  Fotó: AFP

Az 57. percben kiegyenlítődött a csapatok létszáma, Araújo buktatásáért ugyanis Mata megkapta a második sárga lapját, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. Ahogy az ezt követően várható volt, a Barcelona hatalmas fölényben játszott a mérkőzés hátralevő perceiben, de  hiába rohamozta Soria kapuját, nem tudott betalálni. A 70. percben a kispadon hevesen reklamáló Xavi is piros lapot kapott. Az első félidő végi 10 perces hosszabbítást a második játékrész végén sikerült túlszárnyalni: a találkozó végül egy hosszabb VAR-vizsgálat után a 106. percben ért véget. A Barcelona ezzel már sorozatban negyedik alkalommal maradt gól nélkül a Getafe otthonában.

 

– Megmondtam neki, hogy túl sok szabálytalanságot enged nekik, nekünk pedig nem, ezért állított ki – magyarázta el a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján Xavi, a Barcelona vezetőedzője a saját piros lapját. – A minap volt egy megbeszélésünk a játékvezetőkkel, és az egyik első változtatás, amit alkalmazni akartak a szabályokban, az az volt, hogy próbálnak megértőbbek lenni az edzőkkel, mert a játék hevében idegesebbek vagyunk. A kiállításom nem számít, mindent megpróbáltunk egy nagyon kemény ellenféllel szemben. Egy pontot szereztünk, ami nem elég, ez szégyen.

Xavi dühös volt a meccs közben és után is   Fotó: AFP/Javier Soriano

A rendes játékidő hosszabbításában Ronald Araújóval szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, César Soto Grado játékvezető pedig a VAR segítségét kérte az ítélethozatalhoz. A bíró végül maga is megnézte az esetet, azonban kifelé ítélt szabadrúgást, mivel szerinte kezét érintette a labda a szabálytalanság előtt. 

– Gavi kezezését csak kitalálták. A korábbi megbeszélésen elmondták, hogy csak az egyértelmű kezezéseke fogják befújni, de ez nem volt az, mégis befújták – vélekedett az esetről Xavi, és hozzátette, szerinte kicsúszott a játékvezető kezei közül a mérkőzés. A katalán tréner a sajtótájékoztatón a liga vezetésének is odaszúrt: – Ha ez meccs a La Liga terméke, akkor ez szégyen. Megértem, ha az emberek nem nézik a játékunkat.
Borítókép: Raphinha már a 42. percben piros lapot kapott (Fotó: AFP/Javier Soriano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.