Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Slamasztikában a Barcelona, alig akad játékosa az idénynyitóra

Péntek este megkezdődött a La Liga 2023/24-es idénye, de nem állíthatjuk, hogy a címvédő Barcelona futballistái békében készülhetnének a csapat vasárnapi, Getafe elleni mérkőzésére. A katalán klub ugyanis hatalmas problémákkal küszködik, jelenleg csak tizenkét igazolt játékosa van.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 21:08
2023 Soccer Champions Tour - Arsenal vs Barcelona Xavi
epa10770762 Barcelona coach Xavi arrives for the 2023 Soccer Champions Tour match opposing Arsenal FC at SoFi Stadium in Los Angeles, California, USA, 26 July 2023. EPA/ETIENNE LAURENT Fotó: ETIENNE LAURENT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is pénzügyi nehézségei vannak a címvédőnek, amelyek a Barcelona vasárnapi, Getafe elleni bajnoki mérkőzésére (21.30, tv: Spíler 2) is kihatással lehetnek. A klubnak a La Ligában jelen állás szerint csak tizenkét igazolt játékosa van (Marc-Andre ter Stegen, Jules Kounde, Eric Garcia, Andreas Christensen, Frenkie De Jong, Ferran Torres, Ansu Fati, Raphinha, és Ousmane Dembélé), akik közül ráadásul Dembélé rövid időn belül minden bizonnyal a Paris Saint-Germainhez távozik.

Joan Gamper Trophy: FC Barcelona vs Tottenham Hotspur
A Barcelona az új igazolásait sem tudta még beregisztrálni Fotó: EPA/Quique Garcia

A The Athletic alapján az Origó arról ír, hogy a Barca egyelőre a nyári érkezőit (Inigo Martinez, Ilkay Gundogan, Oriol Romeu) nem tudta regisztrálni, emellett a szerződésüket meghosszabbító játékosokat (Ronald Araujo, Sergi Roberto vagy Marcos Alonso) sem tudta bejegyezni.

A probléma hátterében az áll, hogy a katalán klub jelenleg nem tesz eleget a spanyol bajnokság fizetési szabályainak. A La Liga az egyes csapatok maximális bérköltését a klub bevételei alapján számítja ki, a Barcelona pedig többet költött a megengedettnél. A gránátvörös-kékek abban reménykednek, hogy egy pénteken bejelentett új pénzügyi megállapodásnak köszönhetően legalább részben megoldódnak a gondjaik és néhány futballistát időben be tudnak regisztrálni a vasárnapi találkozó előtt.

Javier Tebas, a La Liga elnöke tavasszal azt nyilatkozta, a Barcelonának mintegy 200 millió eurót kell lefaragnia a játékosok béreiből, hogy megfeleljen a szabályoknak.

Borítókép: A Barcelona vezetőedzője, Xavi nincs könnyű helyzetben (Fotó: EPA/Etienne Laurent)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.