Máté Csaba: Ez a mi felelősségünk, mi állítottuk össze a csapatot

A Ferencváros hazai pályán kapott ki a Puskás Akadémiától 2-1-re a bajnokság 3. fordulójában. Máté Csaba tartalékosan küldte pályára a csapatát, a vezetőedző pihentette több kulcsjátékosát, akiket már akkor cserélt be, amikor a felcsútiak 2-0-ra vezettek. A Fradi vezetőedzője megindokolta a döntését, felcsúti kollégája, Hornyák Zsolt pedig elárulta, miért szeret a Groupama Arénába jönni edzőként.

Magyar Nemzet
2023. 08. 14. 8:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia március után ismét legyőzte a Ferencvárost a Groupama Arénában. A Fradi meglepő összeállításban lépett pályára, több kulcsjátékosa a kispadon kezdett, és csak akkor állt be a második félidőre a szünetben vagy kicsit később, amikor a felcsútiak már 2-0-ra vezettek. Ám hiába, mert nem jött össze az egyenlítés, Lisztes Krisztián szépítő gólja után a 95. percben már középkezdésre sem volt idő.

Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

Nyilvánvaló volt, hogy Máté Csaba pihentetni akarta sokat játszó futballistáit, ám adódott a kérdés, hogy ezt miért éppen a bajnokság 3. fordulójának a rangadóján tette meg, miért nem várt ezzel az Európa-Konferencialigában a máltai Hamrun Spartans elleni selejtező visszavágójára, hiszen a csapata idegenben 6-1-re nyert az első mérkőzésen, és így biztos a továbbjutása. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Máté Csaba vezetőedző a különös összeállítást is megindokolta:

 

– Elég bő a keret ahhoz, hogy tudjunk változtatni bizonyos szituációkban – jelentette ki a vezetőedző, miután egy újságíró felvetette, hogy talán kissé tartalékosan kezdett az FTC. – A változtatásoknak egyszerű oka volt, ezúttal csütörtökről vasárnapra játszottunk, így egy nappal kevesebb felkészülési idő jutott. Ez a mi felelősségünk, mi állítottuk össze így a csapatot. Azt gondolom, egy pontrúgás kivédekezése nem összeállítás kérdése. Az elmúlt időszakban sok gólt szereztünk, a helyzeteinket jó arányban használtuk ki, ez vasárnap nem volt elmondható.

Rá kell éreznünk arra, hogy a védekezésnek is megvan az öröme, fontos lenne, hogy nullára lehozzunk egy mérkőzést. Néha túlságosan támadó szellemben játszunk, ennek eredményeként az ellenfél sokszor odaér a kapunkhoz. Ezen mindenképpen dolgoznunk kell, de voltak lehetőségeink, akár az első félidőben is, akár, ha korábban szerezzük a szépítő gólt, izgalmasabbá tehettük volna a mérkőzést.

Ennyi kapott góllal nem lehet bajnokságot nyerni, ezen egyértelmű, hogy dolgoznunk kell. A futball továbbra is csapatsport, most is együtt kell kijavítanunk a hibákat, nem egymásra mutogatni. A játékosok az utolsó pillanatig megtettek mindent a szépítésért, ebben a tekintetben nem érheti őket szemrehányás. A csapat nem adta fel, ez pozitívum, a többit javítani kell – tette hozzá a vezetőedző.

Fotó:  Nemzeti Sport/Balogh László

Hornyák Zsoltot, a Puskás Akadémia vezetőedzőjét arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy több győzelme van a Ferencváros ellen mint veresége, és ő erre ezt felelte:

– Nagyon jó nézőszám előtt játszhattunk megint. A tízezer néző nemcsak a hazaiakat motiválja, hanem a csapatomat is. Kényelmesebb itt játszani, mint az üres stadionokban. Nem néztük, a Fradi hogyan áll föl, a mi játékunkat szerettük volna játszani, csak magunkra figyeltünk. Megérdemelten vezettünk kettővel a szünetben, aztán arra figyeltünk, hogy ne történjen meg az, ami az Újpest ellen. Ennek megfelelően védekeztünk és figyeltünk az ellentámadásokra. A Fradi egyértelműen fölényben volt, de két jó kontránk is akadt. Jól védekeztek csapatszinten a gyerekek, csillagos ötöst érdemelnek, mindenki nagyon erős fellépést mutatott.  

A Puskás Akadémia három forduló után két győzelemmel és egy döntetlennel hét pontot szerezve a tabella élén áll, a Ferencváros egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, egy győzelem és egy vereség áll a neve mellett, ez a három pont jelenleg a hetedik helyre sorolja be.

Borítókép: Máté Csaba ezúttal nem lehetett elégedett a játékosaival (Forrás:Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.