A Fradi-védő korábbi klubja is meggazdagodott a Chelsea őrült költekezéséből

Az első forduló már lezajlott a Premier League-ben, az átigazolási időszak azonban még tart. A Chelsea ott folytatja, ahol télen abbahagyta: extrém összegeket költ meglepő alanyokra. A londoni klub télen a világbajnok Enzo Fernández szerződtetésével döntött brit átigazolási rekordot, a hétfőn bejelentett Moisés Caicedo viszont még többe kerülhet a Chelsea-nek. Az már biztos, hogy az ecuadori középpályás utolsó hazai klubja, az Independiente del Valle is jól jár. Innen indult európai karrierjére a Fradi védője, Cristian Ramírez is.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 7:56
Moisés Caicedo Chelsea
Fotó: Twitter/Chelsea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea a Liverpool elleni 1-1-es döntetlennel rajtolt a Premier League 2023/24-es kiírásában, egy nappal a vasárnapi meccs után viszont bejelentette, hogy legyőzte a Vörösöket. Az ecuadori Moisés Caicedo játékjogáért a Liverpool is versenybe szállt, de az idén őrült költekezést bemutató Chelsea-vel nem tudott versenyre kelni. A védekező középpályásért 100 millió fontot fizetett a londoni klub, ez Caicedo teljesítményének függvényében további 15 millióval emelkedhet még, amivel a Chelsea megdöntené saját brit átigazolási rekordját. Télen Enzo Fernández érkezése 106,8 millió fontjába került a Kékeknek. Caicedo legutóbbi klubja, a Brighton mellett az ecuadori játékos utolsó hazai egyesülete, a Independiente del Valle is jól jár, különböző források szerint az átigazolási összeg negyedét vagy ötödét kapja meg Caicedo – és a Fradi-védő, Cristian Ramírez – volt klubja.

Cristian Ramírez Fradi-védő
A Fradi-védő, Cristian Ramírez is abból az ecuadori klubból indult, amelyből a Chelsea új sztárigazolása (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A huszonegy éves Caicedo maga is a Chelsea-t preferálta a Liverpoollal szemben, három éve, még az Independiente játékosaként már a Kékek mezében fotózkodott édesanyjával. Caicedo álma most valósággá vált, de vajon a Chelsea-ről is elmondható ugyanez?

A Chelsea télen 283 millió fontot költött játékosokra, ám ezt tavaszi mélyrepülés és bajnoki 12. helyezés követte. A télen érkezett nyolcasból éppúgy egy játékos (Fernández) volt a Liverpool elleni kezdőcsapat tagja az idény nyitányán, mint a nyáron a második csapattól az első keretbe felkerült labdarúgók közül.

A Kékek azonban költekezést tekintve nyáron sem adják alább, hasonló összeget áldoztak a keret megerősítésére. Az balszerencse, hogy a Caicedo után második legdrágább érkezőnek számító Christopher Nkunku megsérült, de a Chelsea-szurkolók egyelőre így is csak reménykednek abban, hogy az őrült költekezési hullám eredménye hamarosan a pályán is meglátszik.

Ami biztos: az új vezetőedző, Mauricio Pochettino arra nem panaszkodhat majd, hogy a klub nem áldozott a játékoskeretre.

Borítókép: Moisés Caicedo immár hivatalosan is felölthette a Chelsea mezét (Fotó: Twitter/Chelsea)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.