Real Madrid: megsérült Courtois, jön Lunyin, netán De Gea

A Real Madrid rövid közleményben tudatta, hogy a világ egyik legjobb kapusaként számon tartott Thibaut Courtois térdszalag-szakadást szenvedett, a belga hálóőrt napokon belül meg is műtik. A spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga pénteken kezdődik, a Real Madrid szombat este az Athletic BIlbao vendégeként lép pályára. Courtois hiányában az ukrán Andrij Lunyin kaphat esélyt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 15:44
Real Madrid, Thibaut Courtois
SPORT-SOCCER-REAL-MADRID-CELTA/REPORT Thibaut Courtois of Real Madrid during the La Liga match between Real Madrid and Real Celta de Vigo at the Estadio Santiago Bernabeu on April 22, 2023 in Madrid, Spain (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az orvosi vizsgálatok igazolták a diagnózist, Thibaut Courtois bal térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. A játékost a következő napokban megműtik” – a Real Madrid csak ennyit hozott nyilvánosságra szűkszavú közleményében. Így nem tudhatjuk, hogy Courtois vajon a csütörtök délelőtti edzésen szenvedett sérülést, vagy már korábban, csak éppen most állították fel a hiteles diagnózist. A közleményben az sem szerepel, hogy a belga kapusnak mennyit kell kihagynia, abból indulhatunk ki, hogy térdszalagszakadás esetén legkevesebb hat hónap a rehabilitáció, tehát Courtois leghamarabb 2024-ben játszhat újra, talán már a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. 

Real Madrid, Andrij Lunyin, Thibaut Courtois
Thibaut Courtois sérülése esély Andrij Lunyin előtt, ha a Real Madrid vezetői is így gondolják (Fotó: Europress/AFP/William Volcov)

A Real Madrid keretében Courtois-n kívül egyetlen kapus, Andrij Lunyin szerepel. Az ukrán kapust még 2018-ban, csupán 19 évesen szerződtette a Real 14 millió euróért hat évre, az életkor és az összeg is szokatlan kapusok esetében. A 191 centiméter magas kapus azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy csupán 17 évesen bemutatkozott az ukrán bajnokságban és két idény alatt 51 bajnoki mérkőzésen összesen 20 gólt kapott, méltán tartották számon Európa egyik legtehetségesebb ifjú kapusaként.

Lunyin kevés lehetőséget kapott Courtois mögött

Lunyin persze Courtois mögött nem sok lehetőséget kapott, ezért többször kölcsönadták, előbb a Leganesnek, aztán a Valladolidnak, végül az Oviedónak, 2020 óta azonban már fix tagja a Real Madrid keretének.

Az előző idényben a következő Lunyin statisztikája:

  • La Liga: 7 mérkőzés
  • Bajnokok Ligája: 2 mérkőzés
  • Klubvilágbajnokság: 2 mérkőzés
  • Király-kupa: 1 mérkőzés

 

David de Gea is számításba jöhet a Real Madridnál

Ha csak a Real Madrid hirtelen nem igazolt egy kipróbált sztárkapust, akkor eljött Andrij Lunyin ideje a királyi klubnál. Nem zárhatjuk ki az utóbbi lehetőséget, de az első változat tűnik valószínűbbnek. A Real az elmúlt években már megpróbálta eladni az ukrán kapust, tehát száz százalékig azért nem élvezi a bizalmat. Ráadásul kínálja magát egy megoldás: a spanyol David de Gea kegyvesztett lett a Manchester Unitednél, így őt le lehetne igazolni. De Gea ráadásul madridi, igaz, Atlético-, nem pedig Real-nevelés. David de Gea továbbá hasonló adottságú játékos, mint Courtois, igazi bravúrkapus, de lábbal nem tartozik a legjobbak közé.

Az viszont biztos, hogy pénteken elrajtol a La Liga 2023–24-es évadja, a Real Madrid az első fordulóban szombaton 21.30-tól szerepel az Athletic Bilbao vendégeként.

Borítókép: Thibaut Courtois legalább fél évre kidőlt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.