Sima győzelem Szalai Attila első tétmeccsén, jöhetnek Sallaiék

A felkészülési meccsek után tétmérkőzésen is szerepet kapott Szalai Attila Hoffenheimben. A Bundesligában szereplő csapatnak meg se kottyant a német harmadosztályban szereplő Lübeck, 4-1-re győztek hétfő este Szalaiék a Német Kupában, így bejutottak a legjobb 32 közé.

Magyar Nemzet
2023. 08. 14. 21:18
VfB Lübeck - TSG 1899 Hoffenheim Szalai Attila
14 August 2023, Schleswig-Holstein, Lübeck: Soccer: DFB Cup, 1st round, VfB Lübeck - TSG 1899 Hoffenheim, at Dietmar-Scholze-Stadion an der Lohmühle. Hoffenheim's Attila Szalai plays the ball. Photo: Marcus Brandt/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július végén Hoffenheimbe igazolt a kispadról figyelte, ahogy a harmadosztályú ellenfél, a Lübeck játékosa, Tarik Gözüsirin bevette a csapata kapuját a Német Kupában. A Hoffenheim még a szünet előtt egyenlített, majd a második félidőre becserélt Szalaival a pályán hengerelt. A 60. percre megfordította a mérkőzés állását, a következő negyedórában pedig további két góllal eldöntötte a továbbjutás kérdését. 

Szalai első tétmérkőzése így a Hoffenheimben 4-1-es győzelemmel zárult, a csapat a legjobb harminckettő között folytatja. De még mielőtt az újabb fordulóra sor kerülne, a hétvégén a Bundesliga új idénye is megkezdődik. Szalai Attila szombat délután 15.30-kor válogatottbeli csapattársával, Sallai Rolanddal nézhet szembe, hiszen a Freiburg lesz a Hoffenheim vendége.

Borítókép: Szalai Attila győztes mérkőzésen mutatkozott be a Hoffenheimben (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/MARCUS BRANDT)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.