Szalai Attila öngóllal debütált a Bundesligában, Sallai gólt rúgott

Rögtön a Bundesliga első fordulója magyar párharcot hozott, hiszen a Szalai Attilát foglalkoztató Hoffenheim Sallai Roland csapatát, a Freiburgot fogadta. Szalai ezen a meccsen debütált, nem éppen szerencsésen, hiszen a 39. percben a Freiburg az öngóljával szerzett vezetést. Majd Sallai is betalált, a Freiburg végül 2-1-re nyert.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 17:31
1899 Hoffenheim - SC Freiburg, Sallai Roland, Szalai Attila
19 August 2023, Baden-Württemberg, Sinsheim: Soccer: Bundesliga, TSG 1899 Hoffenheim - SC Freiburg, Matchday 1, PreZero Arena. Freiburg's Roland Sallai scores the goal for 0:2. Photo: Uwe Anspach/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/ UWE ANSPACH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 39. percben Christian Gunter, a Freiburg csapatkapitánya ívelt középre, akart menteni a Lucas Holer elől, ám szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába lőtte a labdát (0-1). A jelenet ITT nézhető meg.

TSG Hoffenheim v Sport-Club Freiburg - Bundesliga, Szalai Attila
Szalai Attila (középen) pechesen ért a labdához (Fotó: Getty Images/Markus Gilliar)

Még az első félidőben, a hosszabbítás harmadik percében robogott el a  jobb oldalon, Holert hozta a helyzetbe, a csatár lövését Oliver Baumann védeni tudta, a kipattanóra azonban érkezett Sallai Roland, s közelről látványos mozdulattal rúgta a hálóba a labdát (0-2).

A második félidő elején, az 51. percben a Hoffenheim Kabak révén szépített, de egyenlíteni már nem tudott, a Freiburg 2-1-re győzött.

Az RB Leipzig vereséggel kezdte a bajnokságot, a Leverkusen vendégeként kapott ki 3-2-re. A lipcseieknél kezdett, nem került be a meccskeretbe.

A Bayern München még pénteken 4-0-ra győzött a Werder Bremen vendégeként, góllal és gólpasszal járult hozzá a kiütéses sikerhez.

Bundesliga, 1. forduló:

Werder Bremen–Bayern München 0-4
Hoffenheim–Freiburg 1-2
Bayer Leverkusen–RB Leipzig 3-2
Augsburg–Borussia Mönchengladbach 4-4
VfB Stuttgart–VfL Bochum 5-0
VfL Wolfsburg–Heidenheim 2-0
Borussia Dortmund–1. FC Köln 18.30

vasárnap játsszák:
Union Berlin–FSV Mainz 15.30
Eintracht Frankfurt–Darmstadt 17.30

Borítókép: Sallai Roland látványos mozdulattal lőtt a hálóba (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.