Szoboszlai szöglete után káprázatos gólt szerzett Díaz + videó

Tíz perc után már 2-1 volt az állás a Liverpool javára, Szoboszlai Dominik csapata végül 3-1-re múlta felül a Bundesliga-újonc Darmstadtot az angliai Prestonban lejátszott felkészülési mérkőzésen. Szoboszlai gólpasszal és sárga lappal zárta a hétfői találkozót és a felkészülési időszakot, legközelebb, vasárnap már a Premier League-ben, a Chelsea ellen bizonyíthat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 22:06
Liverpool FC v Bayern Munchen - Pre-Season Friendly Szoboszlai Dominik
Dominik Szoboszlai of Liverpool In action during the pre-season friendly match between Bayern Munich and Liverpool at National Stadium on August 2, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a Chelsea otthonában (17.30, tv: Spíler 1) már élesben kell teljesítenie a Liverpoolnak, mert a hétvégén megkezdődik a Premier League, de hétfő este még az angol gárda utolsó felkészülési mérkőzésére került sor a Bundesliga-újonc Darmstadt ellen. Jürgen Klopp látszólag a legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára, köztük Szoboszlai Dominikkal. Íme: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister, Gakpo – Szalah, Jota, L. Díaz.

A mostani kezdéshez hasonlót alighanem vasárnap is elfogadnának Liverpoolban: Mohamed Szalahnak és Diogo Jotának köszönhetően nyolc perc után 2-0-ra vezettek a Vörösök. Az első gólt szöglete vezette fel, majd a kapu előtti kavarodásban Virgil van Dijkon keresztül jutott el a labda az egyiptomi szélsőig. 

Az első liverpooli gól:

Ez pedig a második:

A gyorsan bekapott gólok nem rázták meg a németeket, sőt! A 10. percben már érkezett részükről a válasz, Mathias Honsak szépített. A Darmstadt a korábbi négy felkészülési meccsén gólképtelen maradt, a Liverpool ellen viszont csak tíz percre volt szüksége, hogy megtörje a gólcsendet…

A szünetig nem született több gól, Szoboszlai egy lövéssel és egy sárga lappal vétette észre magát az első játékrészben.

A második félidőben pedig egy gólpasszal. A magyar középpályás szöglete után Luis Díaz varázsolt: a felső lécre sarkazta a labdát, ami aztán a gólvonal mögé pattant. 

Szoboszlainak ez volt az utolsó megmozdulása a meccsen, öt társával egyetemben a 60. percben cserélte őt le Klopp. A számtalan Liverpool-helyzet ellenére az eredmény már nem változott, 3-1-es győzelemmel ért véget a Vörösök főpróbája.

Felkészülési mérkőzés:
Liverpool (angol)–Darmstadt (német) 3-1 (2-1)
gólszerzők: Szalah (5.), Jota (8.), Díaz (59.), ill. Honsak (10.) 

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Bayern München elleni felkészülési mérkőzésen (Fotó: AFP/NURPHOTO/Suhaimi Abdullah)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.