A Fradi felállt a padlóról, és megnyerte az NB I rangadóját

A Metz elleni hazai pofon után hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen játszott rangadót az NB I-ben az előző szezonban a Bajnokok Ligája-döntőig jutó Ferencváros női kézilabdacsapata. Martin Albertsen csapata 30-27-re nyert, sikerélménnyel folytathatja a hétvégi Bajnokok Ligája csoportkört, szombaton a címvédő Vipers otthonában vendégszerepel.

2023. 09. 13. 19:35
null
Budapest 20230913 Női Kézilabda NB1 FTC-Rail Cargo Hungária - Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Metz elleni balul sikerült BL-nyitány után a legutóbb a Győrt hazai pályán 33-30-ra legyőző Mosonmagyaróvár találkozott a női kézilabda NB I rangadóján. Az előző szezon ezüstérmese és BL-döntőse, a legutóbbi hazai negyedik helyezettet fogadta az Elek Gyula Arénában. A Fradi keretéből ezúttal a nyáron igazolt Bordás Réka, és a két sérült, Zácsik Szandra és Kovacsics Anikó maradt ki.

Szemerey Zsófi remekelt a korábbi csapata, a Fradi ellen. Fotó: Nemzeti Sport

A Fradiban még benne volt a Metz elleni mélyütés, Albertsen csapata igyekezett gyorsítani a játékot, de sokat hibázott, főleg támadásban, és nem bírt a Mosonmagyaróvár kapusával, Szemerey Zsófival. A Gyurka János vezette vendégegyüttest támadásban Tóth Eszter és Tóth Gabriella segítette leginkább, a válogatott kerettag Albek Anna nagy hibaszázalékkal kézilabdázott. A Fradiban Andrea Lekics tapasztalata kamatozott, a szerb irányító dobta az első félidőben csapata góljainak majdnem felét, hét gólt. 

Albek Anna (sötét mezben) a második félidőben játszott jobban. Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Klujber Katrin egyetlen gólig sem jutott, Emily Bölk is csak kettőt vállalt. Szemerey 32 százalékos, nemzetközi szinten is meghatározó védési hatékonyságából nem tudott profitálni a Mosonmagyaróvár, mert Gyurka János csapata rengeteg technikai hibát követett el. A létező legjobban jött ki a félidő hajrájából a Fradi: két vendég támadást megakasztva ellépett döntetlen állásról, és kétgólos előnnyel ment szünetre.

A szünet után

A második félidő elején két gyors Albek-góllal egyenlített a Mosonmagyaróvár. Sőt, Edwige hibája után a vezetésért támadhatott, de ez nem jött össze. A másik oldalon Klujber Katrin megszerezte az első gólját. Döntetlen közeli állásnál horgonyoztak le a csapatok. 

Az FTC keményen védekezett. Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

17-16-os Fradi-vezetésnél Janurik Kinga hetest védett, majd Tóth Gabriella lövésénél bemutatott egy újabb bravúrt. Bölk lövésével állt vissza a szünetben kialakult kétgólos ferencvárosi vezetés, majd Klujber egyéni akciójával kezdett kinyílni az olló a két csapat között. Gyurka János időkéréssel lelkesítette az övéit. A második félidő első 15 perce alatt csak négy gólt szerzett az Óvár, és Janurik is elkapta a fonalat a kapuban.
A Mosonmagyaróvár látványosan visszaesett, Gyurka 26-20-as állásnál kikérte az utolsó idejét is, de ennek nem volt foganatja. 

A Győr legyőzése után a Fradi otthonában nem tudott csodát tenni a Mosonmagyaróvár, a Ferencváros sikerélménnyel készül a Vipers elleni hétvégi BL-csatára, a BL-döntő visszavágójára. 

Női kézilabda NB I: FTC-Rail Cargo Hungaria–Mosonmagyaróvár 30-27 (15-13)

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT látható.

Borítókép: Janurik Kinga védéseivel támadt fel a Fradi (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.