Márton Gréta: Elek Gábor nagyon közel állt hozzám

A Bajnokok Ligája-döntős Ferencváros és a női kézilabda-válogatott szélsője, Márton Gréta egy ismerős és két eddig ismeretlen epizódról is kifejtette a véleményét. A junior világbajnok szélső szerint idén is halálcsoportba került a csapata a Bajnokok Ligájában, ehhez már hozzászokhatott az elmúlt években. Újdonság a válogatott összetartása és új impulzus lesz az FTC-nél az Elek Gábort váltó Martin Albertsen is.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 10:52
null
202307011 Kézilabda válogatott edzés Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző szezon záróakkordjaként a Ferencváros drámai mérkőzésen legyőzte az Esbjerget, bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Elek Gábor edző 16 éves regnálása a Vipers elleni döntő után véget ért. Köztudott, hogy a játékosok nagyon kötődtek – az azóta az NB I B-ben szereplő Esztergomi Vitézek szakmai igazgatójának kinevezett – Elek Gáborhoz. Kedden a válogatott edzőtáborában Márton Gréta, a 2021-ben az év magyar női kézilabdázójának választott junior világbajnok szélső is szóba hozta a távozott edzőjét, amikor a Fradi új trénere, Martin Albertsen jött szóba. – Óriási újdonságot jelent nekem Martin Albertsen, hiszen felnőttszinten én még csak Elek Gábor és Golovin Vlagyimir keze alatt dolgoztam. Gábor nagyon közel állt hozzám, de ezzel már nem szabad foglalkozni, előre kell tekinteni. Én nagyon várom már a közös munkát Martin Albertsennel. Kíváncsi vagyok az új módszerekre, és nagyon szeretnék tanulni – mondta a Magyar Nemzetnek Márton a válogatott keddi összetartásán. 

MÁRTON Gréta
Márton a BL-döntőben    Fotó: Illyés Tibor/MTI


A 23 éves szélső szerint nem mosolygott a szerencse a Fradira, amikor kisorsolták a BL csoportkörét. De ezzel már megtanult együtt élni. – Minden évben halálcsoportba kerülünk, ehhez már hozzá vagyunk szokva. Összekerültünk többek között a BL-győztes Vipersszel, az Esbjerggel, a Metzcel, a Rapid Bukaresttel… Valamennyien erős csapatok. Mindent bele kell adnunk, és ezzel nem is lesz gond. Arra nem támaszkodhatunk, hogy majd a keresztbe játszás után esetleg könnyebb ellenfelet kaphatunk – közölte a játékos.

Márton szerint elméletben lehet überelni az előző szezont, de ezzel sem kellene most foglalkozni. – Mindig van feljebb, de nem tudom, hogy túlszárnyalhatjuk-e az előző szezon eredményességét. Az előző szezonunkban sem volt benne ez a bravúr, mindenesetre az előző idényből tudunk erőt meríteni. Tudjuk jól, bármi megtörténhet, és azt is, hogy kire támaszkodhatunk – utalt a ferencvárosi szurkolókra a szélső. 

A válogatottban is alapembernek számít                                Fotó: Kovacs Aniko/MKSZ


Szóba került a novemberben kezdődő világbajnokság csoportbeosztása. Márton nem akar előre inni a medve bőrére, óvatosan nyilatkozott az esélyekről. – Amint vége lett a sorsolásnak, az volt a visszhang, hogy ennél könnyebb csoportba nem is kerülhettünk volna. Ez majd a pályán kiderül, én mindenesetre óvatos vagyok. Lesznek kemény meccseink, egy vb-n általában ez így szokott lenni. A felkészülésünkből nem fogjuk kispórolni a munkát. Keményen edzünk, és csak magunkra kell koncentrálnunk annak érdekében, hogy jól szerepeljünk. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az olmpia szempontjából kulcsfontosságú lesz az idei világbajnokság – mondta a Magyar Nemzetnek Márton Gréta.

Borítókép: Márton Gréta óvatosan fogalmazott a válogatott esélyeivel kapcsolatban (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.