A magyarok a hibásak a román szurkolók legújabb botrányáért

Bő negyedóra elteltével a koszovói játékosok levonultak a pályáról Bukarestben a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, mert a román ultrák a hazájukat gyalázó rigmusokat hangoztattak és egy ilyen tartalmú molinót is kitettek. A találkozó félbeszakadt, majd később folytatódott, a hazai csapat győzött 2-0-ra. Az egyik jelentős sportportál nem a kemény mag elítélését tartotta fontosnak, inkább azt hangoztatta, hogy az UEFA nem büntette meg a magyar szövetséget, miután a Puskás Arénában a szurkolók Nagy-Magyarország-zászlót feszítettek ki.

2023. 09. 13. 17:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már júniusban is nagy volt a botrány Koszovóban. A román szurkolók a két ország válogatottjainak az Európa-bajnoki selejtezőjén gyalázták a hazaiakat, emiatt kivezették őket a pristinai stadionból. Kedden, a bukaresti visszavágó ismét botrányba torkollott: a játékvezető a 18. percben félbeszakította a találkozót, mert a román ultrák „Koszovó Szerbia” kiírást feszítettek ki hasonló rigmusok kíséretében, miközben különböző pirotechnikai eszközökkel is dobálóztak. Ezt a koszovói játékosok érthetően zokon vették, és levonultak a pályáról, és mivel a rendfenntartóknak nem sikerült dűlőre jutniuk az érintett szektor tagjaival, a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat.

 

A román Sport.ro arról ír, könnyen lehet, hogy az UEFA zárt kapus mérkőzéssel sújtja a román válogatottat. A portál meglepő fordulattal nem ismeri el a büntetés jogosságát, inkább azt bizonygatja, hogy a magyar szövetséget is meg kellett volt büntetni a márciusi, Észtország ellen kifeszített Nagy-Magyarország-zászló miatt. „Mi kizárás előtt állunk, de az UEFA Magyarországnak megbocsátott a Románia-ellenes transzparens miatt” – olvasható az oldalon. Az Eb-selejtező 45 perc kényszerszünet után folytatódott, a találkozót végül Románia nyerte 2-0-ra.

Borítókép: A román szurkolók ezzel a molinóval provokálták a koszovóiakat (Fotó: AFP/Daniel Mihailescu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.