Áll a bál a Unitednél: belső viszály, újabb zaklatási ügy

Nincs minden rendben az angol élvonalban szereplő Manchester United labdarúgócsapatának háza táján. Erik ten Hag vezetőedző egyik játékosával, Jadon Sanchóval hadakozik, Antonyt pedig újabb nő vádolta meg azzal, hogy erőszakoskodott vele.

2023. 09. 08. 12:54
Erik ten Hag Manchester United
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag gestures on the touchline during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London on September 3, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben bronzérmes Manchester Unitedről nem állítható, hogy szárnyalna az új idényben. Az angol rekordbajnok négy forduló után két győzelemmel (a Nottingham Forest és a Wolverhampton Wanderers ellen) és két vereséggel (Arsenal és Tottenham Hotspur) a tabella tizenegyedik helyét foglalja csak el. 

776010595 Antony Manchester United
Két nő vádolta meg a United játékosát, Antonyt. Fotó: AFP/Darren Staples

De a Vörös Ördögöknek nem csak a pályán akadnak problémái, az öltözőben sem rózsás a helyzet. A napokban Erik ten Hag vezetőedző és Jadon Sancho rúgta össze a port, és kezdett a nyilvánosság előtt üzengetni egymásnak. A holland menedzser nem nevezte az angol szélsőt az Arsenal elleni meccskeretbe, majd a 2-1-es vereség után azzal magyarázta a mellőzést, hogy Sancho az edzéseken nem teljesített az elvárásoknak megfelelően, ezért maradt ki.

A 23 éves futballista ezen állításokat kikérte magának.

– Kérlek, ne higgyetek el mindent, amit írnak! Nem fogom megengedni, hogy az emberek olyasmit mondjanak, aminek semmi valóságalapja nincs. Nagyon jól teljesítettem az edzéseken ezen a héten. Hiszek benne, hogy más áll a történtek mögött, de erről többet nem szeretnék megosztani. Hosszú ideje bűnbaknak tekintenek, ami nem fair velem szemben. Én csak futballozni szeretnék, mosollyal a számon, és segíteni a csapatomat. Minden döntést tiszteletben tartok, amit az edzői stáb hoz. Fantasztikus labdarúgók a csapattársaim, amiért hálás vagyok, és tudom, hogy minden hét egy új kihívás. A továbbiakban is minden erőmmel ezért a címerért fogok küzdeni” – írta közleményében Sancho.

A tréner és a játékos közötti ellentét nem új keletű, Ten Hag tavaly anélkül nyilatkozott mentális állapotáról, hogy abba a tanítványa a beleegyezett volna. – Fizikai és lelki okai vannak annak, hogy nem játszhat – mondta 2022 decemberében az MU edzője.

 

Újabb United-játékost vádolnak erőszakkal

Ha ez a viszály nem lenne elég, egy másik futballista sem a teljesítményével került a reflektorfénybe a Manchester Unitednél. Antonyt előbb volt barátnője, Gabrilla Cavallin vádolta meg nemi erőszakkal, most pedig egy újabb nő állt elő azzal, hogy a brazil játékos erőszakoskodott vele. Ingrid Lana a Record TV-nek arról beszélt, az eset 2022-es üzleti útja alkalmával, a futballista házában történt.

– Közeledni akart hozzám, de én nem akartam tőle semmit. A falhoz lökött, én pedig bevertem a fejem. Én csak üzleti célokból fogadtam el a meghívását, de amikor megérkeztem, rájöttem, hogy hátsó szándékai vannak. De én soha nem voltam senkinek a szeretője – mondta Lana.

Antony tagadja a vádakat, de első meggyanúsítása után kikerült a brazil válogatottból, és a klubja mellett a rendőrség is vizsgálatot indított az ügyben.

A Manchester United egy másik játékosának, az azóta már a Getaféhez kölcsönbe került Mason Greenwoodnak is volt hasonló botránya a közelmúltban. Őt is volt barátnője jelentette fel nemi erőszak miatt, de végül a nő nem akart tanúskodni, így ejtették a futballista elleni vádakat.

Borítókép: Erik ten Hag, a Manchester United vezetőedzője (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.