Elemér 2024. február 28.
logo

Az MLSZ felismerte a problémát, hadat üzen a jegyüzéreknek

Magyar Nemzet
2023.09.26. 07:14 2023.09.26. 08:49
Az MLSZ felismerte a problémát, hadat üzen a jegyüzéreknek

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tisztában van egy igen fajsúlyos problémával, de szűk a mozgástere. A válogatott Szerbia elleni Eb-selejtezőjére csillagászati áron kínálnak jegyet a feketepiac szereplői. Elkerülendő a káoszt az októberi csoportrangadón, az MLSZ fontos kérést intézett a szurkolókhoz, és jogszabály-módosítást kezdeményez, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.

Hatalmas az érdeklődés a magyar válogatott Szerbia elleni Eb-selejtező mérkőzésére. A múlt héten pénteken meghirdetett hivatalos online jegyvásárlási napon három óra alatt valamennyi belépő elkelt az október 14-i találkozóra. A tét nem csekély: a csoport első helyén álló magyar válogatott egy meccsel kevesebbet játszott az októberben Budapestre érkező, jelenlegi második szerb együttesnél, és amennyiben nyer vagy nem kap ki a Belgrádban szeptemberben legyőzött ellenfelétől, újabb hatalmas lépést tesz az Eb-kvalifikáció felé.

Az MLSZ tisztában van azzal, hogy hatalmas az érdeklődés a válogatott iránt Fotó: Mirkó István

A válogatott iránti rajongás valóban extrém méreteket öltött, és ez a feketepiacon is megmutatkozik. Korábban arról írtunk, hogy sokan hasznot akarnak húzni a hatalmas érdeklődésből. Van, aki több mint százezer forintért kínál belépőt a Rossi-csapat meccsére. A nepperek aktivitása megszólalásra késztette a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ).

Az MLSZ terve

A szövetség tegnap kiadott közleményben határozottan arra kéri az érdeklődő szurkolókat, hogy tartózkodjanak a nem hivatalos értékesítési forrásból kínált jegyek megvételétől. Magyarán kerüljék a feketepiacot. Az MLSZ ugyanis csak a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát. A szövetség tisztában van a problémával, és a maga eszközeivel törekszik a megoldásra. Jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.

Továbbá megújul a Szurkolói Klub: az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogja a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást.

Borítókép: A szurkolókat akarja védeni az MLSZ tervezett lépése (Fotó: Mirkó István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.