Szalai Ádám szinte már az Eb-n látja Marco Rossi magyar válogatottját

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, a nyáron visszavonult Szalai Ádám a Sportágválasztón rendezett pódiumbeszélgetésen elmondta, hogy akár már október 14-én, a Szerbia elleni hazai mérkőzésen bebiztosíthatja zsinórban a harmadik Eb-részvételét a magyar csapat. Szalai nyitva hagyott egy kiskaput, hozzátette: ha mégsem nyernénk a csoportrangadón, akkor sem félti Marco Rossi együttesét a továbbiakban.

2023. 09. 19. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A jelenlegi csoportállás szerint nagyon jó helyen vagyunk. Ha megnézzük a mérkőzéseket, a kapott gólok számát és a válogatott közelmúltbeli szereplését és mentalitását, biztos vagyok benne, hogy ez innentől sima ügy – mondta a Sportágválasztón rendezett pódiumbeszélgetésen az M4 Sport tudósítása szerint.

Szalai Ádám     Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A nyáron visszavonult korábbi kulcsember arról is szót ejtett, hogy egyre több olyan magyar válogatott futballista játszik európai topligában. Szalai szerint a nemzeti csapatban nyújtott kimagasló teljesítménnyel európai topklubok figyelmét irányíthatják magukra a magyar játékosok.

– Az évek óta jól szereplő válogatott óriási kiugrási lehetőség a játékosoknak, ez bebizonyosodott az elmúlt két Eb-n és a Nemzetek Ligája-sorozatban. Olyan szinten porondon van a válogatott, hogy ez teljesen logikus.

A magyar válogatott eddig nagyszerűen teljesít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, négy mérkőzés után 10 ponttal vezeti a tabellát a nála egy meccsel kevesebbet játszott csapatokat megelőzve. együttese legközelebb október 14-én, Szerbia ellen lép pályára Eb-selejtezőn a Puskás Arénában, majd három nappal később Litvániába utazik. November 16-án Bulgária vendége lesz a magyar csapat, amely november 19-én Montenegró ellen, hazai pályán zárja a selejtezősorozatot.

Kerülőúton is sikerülhet

A 2024-es, németországi Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje utazhat. Ugyanakkor ha nem sikerül egyenes ágon kijutni az Eb-re, a tavalyi remek Nemzetek Ligája-szereplésnek köszönhetően szinte biztosan pótselejtezős helyen végezne.

A visszavonulását júniusban bejelentő csatár jelenleg a Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadójaként tevékenykedik. Az új munkakörében a magyar labdarúgó-akadémiákkal szeretne együttműködni, tanácsokat ad nekik, mindezt annak érdekében, hogy minél több fiatal jusson el az élvonalba.

Borítókép: Szalai Ádám és Marco Rossi (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.