Szalai Ádám mostantól a hazai utánpótlásért dolgozik

Fény derült Szalai Ádám új munkahelyére: mostantól a sportért felelős államtitkársághoz átkerült Labdarúgó Módszertani Központban fog dolgozni.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 11:51
Szalai Ádám
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan idén, a gyakorlatban tavaly ért véget labdarúgó-pályafutása. A csatár 86 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, amelynek színeiben két Európa-bajnokságon is gólt szerzett, klubszinten több mint egy évtizeden át a világ egyik legerősebb bajnokságában, a német Bundesligában szerepelt.

Szalai mostantól új területen tevékenykedik a labdarúgásban, a sportért felelős államtitkársághoz átkerült Labdarúgó Módszertani Központban fog dolgozni.

– Az aktív pályafutásom után elsődleges cél volt, hogy a magyar utánpótlásnak segíthessek és együtt alkossunk. Nagyon köszönöm, megtisztelő, hogy a csapat része lehetek – mondta Szalai Ádám a bejelentő videóban, amelyet Schmidt Ádám államtitkár tett közzé a Facebookon.

– A kiemelt akadémiai program a sportállamtitkárság számára rendkívül fontos. Éppen ezért a következő évtől számos újítással készülünk – hangsúlyozta Schmidt Ádám.

A módszertani központ vezetője Liszkai Dezső lesz.

– Küldetésünk és hivatásunk az akadémiák felé: iránymutatás, segítségnyújtás, innováció, fejlesztés, képviselet – határon innen és túl – fogalmazott a bejelentő videóban Liszkai.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.