Varga Barnabás elismerte: nagy lépést tettünk a csoportelsőség felé

A Ferencváros csatára, Varga Barnabás hihetetlen formának örvend. A legutóbbi két NB I-es meccsén összesen hat gólt szerzett, a Konferencialiga-selejtezőkön is eredményes volt. Marco Rossi szövetségi kapitány Szerbia ellen a kezdőcsapatba állította, és ő góllal hálálta meg a bizalmat. Majd a meccs végén elmondta, hogy nagyon fontos három pontot szerzett a válogatott Belgrádban, egyre közelebb került a csoportelsőséghez, de még nem dőlhet hátra. Négy forduló még hátravan az Eb-selejtező sorozatból.

2023. 09. 08. 8:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Barnabás kezdőcsapatba állítása kiváló húzás volt szövetségi kapitány részéről. Az FTC nyáron Paksról igazolt centere, az előző szezon gólkirálya szemfüles góllal egyenlített Szerbia ellen a belgrádi Rajko Mitics-stadionban rendezett Eb-selejtező mérkőzésen. Majd a meccs végén elmondta a véleményét. – Nem szerettem volna, ha a második félidőben ennyire beszorítanak minket a szerbek. Hozzáteszem, egygólos előnyünknél számítottunk erre a szünetben, hiszen jó csapat a szerb. Hősiesen védekeztünk, az eredmény megtartása ezúttal mindennél fontosabb volt – összegezte a látottakat Varga. 

Varga Barnabás Belgrádban is gólt szerzett. Forrás: Facebook/MLSZ

Majd arra is kitért, hogy ugyan nem tudja, mitől van mostanság ilyen jó formában, de reméli, ez még sokáig kitart. Ami pedig a távolabbi jövőt illeti: Varga szerint közel a csoportelsőség. – Fontos három pontot szereztünk, de még nem dőlhetünk hátra. Ugyanakkor ne hallgassuk el: nagy lépést tettünk a csoportelsőség felé – mondta a Ferencváros támadója.

Orbán szerény, Kerkez realista

A győztes gól szerzője, a megszokott szerénységével vette tudomásul, hogy a magyar válogatottban szerzett hatodik gólja győzelmet ért. – Mindig örülök, ha tudom segíteni a csapatot, ez már a hatodik gólom volt a válogatottban, és külön öröm, hogy ezúttal ez győzelmet ért. Úgy érzem, sokat fejlődtünk az utóbbi időszakban, de láttuk a második félidőt, hogy akadtak nehézségeink, de végül sikerült megőrizni az előnyünket – értékelt a lipcsei védő.

Willi Orbán hatodik válogatott gólja győzelmet ért Belgrádban. Forrás: Facebook/MLSZ

A szerbiai Verbászban született vajdasági szerint igenis ki kell mondani, hogy az Eb-selejtező csoportból való továbbjutás immár a realitás. – Csoportelsők vagyunk, még négy meccs van a sorozatból, de érezzük, közel a cél. Nagyon szeretnénk továbbjutni, és az eredményeink alapján most már ez a realitás – mondta az angliai Bournemouth bal oldali védőként és középpályásként is alkalmazott játékosa. 

A középpályás hozzátette, hogy a meccsen találkozott a korábbi állomáshelyén, Alkmaarban, a holland bajnokságban megismert Dusan Tadiccsal, és váltott vele néhány szót a meccs végén.  

Labdarúgó Eb-selejtező mérkőzés, G csoport: Szerbia–Magyarország 1-2 (1-2), gólszerző: Szalai A. (öngól, 12.), illetve Varga B. (34.), W. Orbán (36.). A csoport másik mérkőzésén: Litvánia–Montenegró 2-2.
A csoport  állása: 1. Magyarország 10 pont, 2. Szerbia 7,  3. Montenegró 5, 4. Litvánia 2 (3-7). 5. Bulgária 2 (2-6).

A magyar válogatott október 14-én Szerbia ellen folytatja az Eb-selejtező sorozatot. 

Borítókép: Varga Barnabás a válogatottban is gólt szerzett (Forrás: MLSZ/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.