Rossi: Velem vagy nélkülem, de ez a cél

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön nagy lépést tett afelé, hogy kijusson a 2024-es Európa-bajnokságra, mivel Belgrádban 2-1-re megnyerte a G csoport rangadóját. Marco Rossi szövetségi kapitány a Szerbia elleni 2-1-es diadal után nem mulasztotta el megdicsérni a játékosait, majd a kritikusainak is üzent.

2023. 09. 07. 23:54
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Belgrád, 2023. szeptember 7. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkõzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a reményeinknek megfelelően kezdődött a Szerbia otthonában lejátszott Eb-selejtező, a 12. percben öngólt vétett. A vezetés megszerzése után inkább a hazaiak domináltak, de a magyar válogatott idővel megrázta magát, és Varga Barnabás, valamint góljainak köszönhetően a 37. percre megfordította az állást. Az eredmény a szünet után sem változott, így együttese 2-1-re diadalmaskodott a belgrádi zárt kapus mérkőzésen, továbbra is veretlen a selejtezők során, és négy mérkőzést követően tíz pontjával vezeti a G csoportot a hétpontos Szerbia és az ötpontos Montenegró előtt.

A szövetségi kapitány nagyon elégedett volt tanítványai csütörtöki produkciójával. 

– A legfontosabb, hogy a fiúk képesek voltak sokat szenvedni, különösen a második félidőben, amikor túl sok területet engedtünk át az ellenfélnek. Én is velük együtt szenvedtem – a legtöbbet talán eddig a mostani mérkőzésen. Persze ők nálam is többet szenvedtek a második félidőben, mert nekik kellett futniuk a pályán. Az első játékrészben szerintem egész jól játszottunk, nem érdemeltünk volna ennél rosszabb eredményt – vélekedett Marco Rossi, majd a korán kapott gólra is kitért. – Nagyon jól reagáltunk arra, amikor hátrányba kerültünk. A srácok követték a játékot és a taktikai útmutatónkat. Ez a legnehezebb ilyenkor. Nem adták fel egy pillanatra sem, ami a második félidőben különösen sokat számított.

Az olasz szakember két futballistája teljesítményét külön kiemelte. – Szeretnék gratulálni a srácoknak, különösen Nagy Ádámnak és Loic Negónak, akik kifejezetten jól játszottak. Ha visszatekintünk, rengeteg kritikát kaptam, amiért meghívtam őket a válogatottba. Azt hiszem, hogy a mérkőzés után a kritikusok is gratulálhatnak nekik, mert megérdemelték.

A kedvező kilátások ellenére Marco Rossi négy fordulóval a selejtezők lezárulta előtt még nem akar elkezdeni számolgatni.

– Ahogy a srácoknak is mondtam, még csak egy folyamat közepén vagyunk. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnénk fejlődni, mindegyik meccs egy fontos teszt, ahol látjuk, hogy tudtunk-e javulni. Szeretnénk a jövőnek építeni a válogatottat, fiatalokkal – vagy velünk, vagy nélkülünk, vagy velem, vagy nélkülem, de mindenesetre ez a célunk – magyarázta.

Labdarúgó Eb-selejtező mérkőzés, G csoport: Szerbia–Magyarország 1-2 (1-2), gólszerző: Szalai A. (öngól, 12.), illetve Varga B. (34.), W. Orbán (37.). A csoport másik mérkőzésén: Litvánia–Montenegró 2-2. 
A csoport állása: 1. Magyarország 10 pont, 2. Szerbia 7,  3. Montenegró 5, 4. Litvánia 2 (3-7). 5. Bulgária 2 (2-6).

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia–Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitics Stadionban 2023. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.