Schäfer András lemarad a Bajnokok Ligája-csoportkörről

Az Union Berlin 2023 őszén története során először játszhat a Bajnokok Ligája főtábláján. A német csapat a Real Madrid, a Napoli és a Braga ellen lép pályára, de Schäfer András nélkül, a magyar középpályást ugyanis a klub nem nevezte BL-keretébe.

2023. 09. 07. 12:02
Hertha BSC - 1. FC Union Berlin
28 January 2023, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - 1. FC Union Berlin, Matchday 18, Olympiastadion, Union's Andreas Schäfer (l) against Hertha's Marvin Plattenhardt. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/SOEREN STACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kálváriája folytatódik. A magyar válogatott középpályás életében a tavalyi idényben egyik sérülés a másikat követte. S úgy tűnik, Schäfer állapota jelenleg sem biztató, klubja, a német Union Berlin ugyanis nem nevezte őt a Bajnokok Ligája-keretébe.

1. FC Union Berlin - SC Freiburg Schäfer András
Schäfer András legutóbb májusban játszott tétmeccsen (Fotó: Europress/AFP/Andreas Gora)

Az Union Berlin a rekordgyőztes Real Madrid, az olasz bajnok Napoli és a portugál Braga ellen küzd a BL-csoportkörben. Schäfer kimaradása azt jelenti, hogy ősszel biztosan nem játszik nemzetközi kupameccset. Ha az Union megéri a kupatavaszt, a folytatásra már nevezheti a magyar középpályást.

Schäfer kimaradása a válogatott szempontjából is rossz hír, hiszen joggal következtethetünk arra, hogy sem számíthat rá az őszi selejtezőkön.

A Bajnokok Ligája-főtáblán így várhatóan két magyar játékos szerepelhet, bár a Willi Orbánt és Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig még nem jelentette be BL-keretét.

Borítókép: Továbbra sem tudni, hogy Schäfer András mikor térhet vissza a pályára (Fotó: AFP/SOEREN STACHE)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.