Bombameglepetés: Mosonmagyaróváron vallott kudarcot a Győr

Megszületett a magyar női kézilabda-bajnokság első bombameglepetése: fennállása során először a Mosonmagyaróvár 33-30-ra legyőzte a címvédő Győri Audi ETO csapatát.

2023. 09. 06. 21:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási meglepetés született a női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában. Az a Mosonmagyaróvár fogadta a címvédő Győri Audi ETO-t, amelynek még soha sem sikerült legyőznie megyei riválisát. Sőt a győriek a Ferencvároson kívül legutóbb 2020 januárjában kaptak ki magyar csapattól, akkor Siófokon veszítettek. A házigazdák az első félidőben négygólos hátrányból fordítottak, de az sem törte meg őket, hogy a fordulást követően az ETO egy ötgólos sorozattal nyitott. Sok volt a hiba, idegesen kézilabdáztak a játékosok. Az óváriak 18-18-nál egyenlítettek, majd utána végig ők vezettek, és végül 33-30-ra megnyerték a mérkőzést.

A hazai csapat vezetőedzője, Gyurka János azt emelte ki, hogy a csapata küzdésből jelesre vizsgázott, az viszont bosszantotta, hogy mindkét félidőt gyengén kezdte. Ulrik Kirkely, a Győr vezetőedzője így nyilatkozott: – Nagyszerűen játszott a Mosonmagyaróvár. Megvoltak a lehetőségeink, hogy másképp alakuljon az eredmény, de sajnos nem éltünk velük, így egyértelmű volt a vereségünk. 

Borítókép: Okkal ünnepeltek boldogan a Mosonmagyaróvár játékosai (Fotó: Nemzeti Sport/Nagy János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.