Drámai meccsel gratulált a Barca Xavi szerződéshosszabbításához

Xavi Hernandez szerződését pénteken hosszabbította meg a Barcelona, a klublegenda másnap a Celta Vigo ellen ünnepelte a feléje áradó bizalmat. Sok öröme nem lehetett a meccsben, a 81. percben még 2-0-ra vezetett a Celta Vigo, de aztán jött a feltámadás. A Barca kilenc perc alatt fordított, és 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

2023. 09. 23. 21:53
FC Barcelona v Celta Vigo - LaLiga EA Sports
Robert Lewandowski centre-forward of Barcelona and Poland shooting to goal during the LaLiga EA Sports match between FC Barcelona and Celta Vigo at Estadi Olimpic Lluis Companys on September 23, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamar hátrányba került hazai pályán az edzője, Xavi szerződéshosszabítása utáni első meccsét Barcelona a Celta Vigo ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában. Jorgen Strand Larsen révén a Celta a 19. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban már annak is örülhettek a hazaiak, hogy a szünet előtt nem kerültek behozhatatlan hátrányba. A szegény embert még az ág is húzta, megsérült a középpálya alapembere, Frenkie de Jong.

FC Barcelona v Celta Vigo - LaLiga EA Sports
Az elején semmi sem jött össze Xavi csapatának     Fotó: AFP/Jose Breton

A második félidő közepén tovább mélyült a Barca válsága, ekkor a csereként beálló Anasztasziosz Duvikasz megduplázta a Celta előnyét. A hajrában aztán helyreállt a világ rendje: a 81. percben a kapufa segítségével talált be Joao Félix indítása után. Majd megint a lengyel center volt eredményes, de még nem volt vége: a 89.-ben a Manchester Citytől érkező szélső védő, Joao Cancelo megszerezte a Barca győztes gólját.

A La Liga élcsoportja: 1. Barcelona 16 pont (16-6), 2. Girona 16 (16-7), 3. Real Madrid 15 (5 mérkőzést játszott).

Borítókép: Lewandowski két gólja nagyon kellett a Barca fordításához (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.