Marco Rossi a hazug edzőkről és a torinói hintáról beszélt

A magyar labdarúgó-válogatott közel áll ahhoz, hogy egymás után a harmadik Európa-bajnokságra is kvalifikálja magát. Marco Rossi szövetségi kapitány büszke arra, amit elért a nemzeti csapat kispadján, de még többre vágyik, már a kinevezése óta.

2023. 09. 12. 15:12
Marco Rossi
Labdarúgás - Magyarország - Csehország barátságos mérkőzés Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem ért még el olyat korábban a magyar labdarúgó-válogatott, amit múlt héten Belgrádban. csapata hátrányból fordítva nyert Belgrádban Szerbia ellen, s ilyenre idegenbeli tétmeccsen, magasabban rangsorolt ellenfél otthonában először volt képes a magyar nemzeti csapat.

Marco Rossi büszke
Marco Rossi joggal büszke a csapatára (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Egy újabb ok, hogy büszkék legyünk a csapatra – reagált Marco Rossi a statisztikai adatra a Mol Csapat weboldalán. – Valakitől azt hallottam, hogy ötven éve nem maradt nyolc meccsen át veretlen a magyar válogatott. Akkor még én is csak egy torinói játszótéren hintáztam.

Az olasz szakember öt éve vette át a magyar válogatott irányítását, a nemzeti csapat pedig azóta látványos fejlődésen ment keresztül. Rossi ambícióit jól jellemzi, hogy arra a szintre még mindig nem jutott el a válogatottal, amit célként öt éve kitűzött.

– A finnek elleni bemutatkozó meccsem előtt egész más gondolatok jártak a fejemben, mint most, de már akkor tudtam, hogy mit szeretnék elérni a magyar csapattal. Még nem tartunk ott.

Azt hiszem, a legnagyobb dolog, amit elértünk az irányításommal, hogy már nincs egyetlen csapat sem, amely úgy játszhat velünk, hogy előre biztosra veheti a győzelmet.

Ez óriási szó ahhoz képest, ahonnan indultunk. Nyilván nem azt mondom, hogy mi vagyunk az esélyesek az elitcsapatok ellen, vagy hogy nincs benne a vereség mondjuk a bombaerős szerbekkel szemben. Csak annyit állítok, hogy bárkit képesek vagyunk megizzasztani, és ezt többször bizonyítottuk is – mondta Rossi, akinek irányításával tavaly az angolokat kétszer, a németeket egyszer győzte le a válogatott a Nemzetek Ligájában.

A szövetségi kapitány a magyar szurkolókat is dicsérte, s tisztában van vele, hogy a drukkerek az eredmények mellett látványos játékot is várnak együttesétől.

– Mindig mondtam, hogy inkább nyerjünk gyenge játékkal, mintsem kikapjunk parádézva. A magyar szurkolók igényessége persze már jó játékot is követel tőlünk, de nem hiszem, hogy ilyen mértékű lenne a lelkesedés a válogatott iránt, ha nem nyernénk közben meccseket. Az az edző, akit az állítja, nem az eredmény számára a legfontosabb, hazudik – szögezte le Marco Rossi.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.