Egy szupercsere duplája hozta az Újpest győzelmét Debrecenben

A labdarúgó NB I 8. fordulójának az utolsó szombati mérkőzésén a Debrecen hazai pályán már az első félidőben emberhátrányba került, ám a szünetet követően ennek ellenére vezetést szerzett. Heinz Robert Mörschel becserélése azonban nagyot lendített az Újpesten, amely a dominikai–német csatár góljaival 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

2023. 09. 30. 21:29
null
DVSC-Újpest FC NBI Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem telt el eseménytelenül az első negyedóra Debrecenben. Szegény Ljujics mindössze húsz másodpercet futballozhatott, az újpesti csatár Ojediran talpalta le, és nem tudta folytatni a mérkőzést, le kellett cserélni. A 13. percben Kiss Tamás elvitte a labdát Dusan Lagator elől, a kapura tört, a debreceni védő buktatta, Bogár Gergő játékvezető pedig kiállította debreceni védőt. A hazai játékosok reklamálták, hogy Lagator nem utolsó emberként szabálytalankodott, a VAR hatására Bogár vissza is nézte az esetet, de nem másította meg a döntését.

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Emberelőnyben bátran játszott az Újpest, mezőnyfölényben volt, de ziccerig nem jutott el, így kissé unalmasan telt el az első félidő. A második a hazai kapus, Megyeri Balázs nagy bravúrjával indult, majd az 55. percben óriási helyzet maradt ki a vendégek kapuja előtt: Kiss és Kastrati összeütközött, így Bódi egyedül vezethetett a kapu felé a labdát, ám önzetlenül Dzsudzsákot próbálta megjátszani, a labdája azonban elakadt Hall lábában. Ezután akadt helyzet itt és ott is, ám ennek ellenére nem túl izgalmasan peregtek a percek. A 74. percben viszont az emberhátrányban játszó DVSC megszerezte a vezetést: a jobbhátvéd Kusnyír a középcsatár helyéről lódult meg a felezővonaltól, kicsit jobbra sodródott, de ennek ellenére 13 méterről a kapu bal oldalába tudott bombázni – 1-0.

Korán ünnepeltek azonban a debreceniek, mert a vendégek negyedórán belül megfordították az eredményt. A 80. percben Ganea szögletét Heinz Robert Mörschel öt méterről, középről csúsztatta félmagasan a bal sarokba, a labda a bal kapufát érintve került a hálóba – 1-1. Nyolc perccel később 88. egy újabb szöglet után Kastrati balról célozta meg a kaput, a labda egy védőt érintve Mörschel elé pattant, aki három méterről, középről a kapuba passzolta – 1-2. Mörschel szupercsere volt, a 60. percben állt be, és döntő érdemeket szerzett az újpesti győzelemben. 

NB I, 8. forduló
Péntek

ZTE–Puskás Akadémia 1-1 (0-0), ZTE Aréna, jv.: Andó-Szabó, gólszerzők: Spoljaric (98.), illetve Plsek (88., 11-esből)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 2-1 (0-1), Paks, 1834 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Böde (62.), Windecker (84.), illetve Vajda (32.)

MTK–Ferencváros 1-6 (1-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5322 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Bognár I. (12.), illetve Varga B. (22.), Marquinhos (41., 55.), Wingo (62.), Abu Fani (86.), Pesic (92.)

Debrecen–Újpest 1-2 (0-0), Nagyerdei Stadion, 6645 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Kusnyír (74.), illetve Mörschel (80., 88.). Kiállítva: Lagator (DVSC, 13.)

Vasárnap

Fehérvár–Kisvárda 15.00 (tv: M4 Sport)

Diósgyőr–Kecskemét 17.30 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Az újpestiek létszámfölénye végül győzelmet hozott (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.