Fucsovics Mártonék legyőzői verhetik a fejüket a falba

Ki-ki meccsel zárult a Davis-kupa világdöntőjének csoportköre. Franciaország, amely a selejtezőben a Fucsovics Mártonnal felálló magyar válogatott ellen nyert, négy továbbjutást érő meccslabdát hagyott kihasználatlanul, így kiesett, míg Nagy-Britannia bejutott a legjobb nyolc közé.

2023. 09. 18. 17:04
Ugo Humbert
Davis-kupa Fotó: Getty Images/PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar Davis-kupa-válogatott szoros párharcot vívott Franciaország ellen februárban, majd a múlt héten Törökország ellen – ezúttal nélkül – könnyed győzelmet aratott. A franciák számára viszont a folytatás is izgalmasan alakult, a manchesteri csoport utolsó párosmeccsén múlt, hogy ők vagy a britek jutnak-e be a legjobb nyolc csapat közé.

Daniel Evans Davis-kupa
Daniel Evans volt a brit Davis-kupa-csapat hőse Fotó: MTI/AP/Manu Fernández

Már a versenynap előtt biztos volt, hogy a brit–francia párharc a továbbjutásért zajlik. Daniel Evans szetthátrányból fordított a fiatal Arthur Fils ellen, Ugo Humbert viszont legyőzte Cameron Norrie-t.

Párosban Nicolas Mahut és Édouard Roger-Vasselin 6:1-re nyerte a mindent eldöntő páros első szettjét, utána azonban Evans és Neal Skupski 7:6-tal egyenlített. A döntő játszmában a franciáknak fogadóként két különböző játékban összesen négy meccslabdájuk volt, de Evansék fordítottak, és újabb tie breaket megnyerve beütötték a brit csapatot a negyeddöntőbe.

A Davis-kupa legjobb nyolc csapata idén: Kanada, Olaszország, Nagy-Britannia, Ausztrália, Hollandia, Finnország, Csehország, Szerbia. A végjátékot november 21. és 26. között rendezik Málagában.

Borítókép: A magyarok elleni nyerőember, Ugo Humbert a britek ellen is győzött, de ez nem ért francia továbbjutást (Fotó: Getty Images/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.