Gulácsi a kispadról nézte végig a Lipcse sikeres BL-rajtját

Az RB Leipzig 3-1-re győzött a svájci Young Boys otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A lipcseieknél Gulácsi Pétert benevezte az edzője, de a sérüléséből felépülő kapus nem kapott lehetőséget a találkozón. A játéknap másik, korábbi meccsén a MIlan nyomasztó mezőnyfölényben játszott, de nem tudta legyőzni a Newcastle-t

2023. 09. 19. 21:30
null
RB Leipzig's Slovenian forward #30 Benjamin Sesko (R) celebrates with RB Leipzig's French defender #02 Mohamed Simakan (L) after scoring his team's third goal during the UEFA Champions League Group G football match between Young Boys and Leipzig at The Wankdorf Stadium in Bern on September 19, 2023. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Fotó: AFP/Fabrice COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milan a 20. Bajnokok Ligája-idényét kezdte meg, az angol Newcastle pedig tegnap, huszonegy év után tért vissza az elittársaságba. A két csapat még soha nem játszott egymás ellen, a keddi első találkozón kemény mezőnyjáték folyt a San Siróban, a Milannak nem ízlett a sok futáson alapuló angol harcmodor. A második félidőben beszorította ellenfelét a Milan, 19-szer próbálkozott kaput eltaláló lövéssel a hétszeres BEK/BL-győztes, a hajrában megsérült Maignan, a hazaiak kapusa.

Giroud nem bírt az angol védőkkel      Fotó: AFP/Gabriel Bouys

Bernben a Ferencvárost tavalyelőtt a BL-csoportkör előtt elbúcsúztató svájci Young Boys korán hátrányba került a Willi Orbánt sérülés miatt nem bevető, Gulácsi Pétert a keretbe nevező német RB Leipzig ellen. Ám a francia Mohamed Simakan gólja után a kongói Meschack Elia kiegyenlített. A második félidőben  a játékvezető a VAR segítségével elvett egy tizenegyest a vendégektől. Xaver Schlager és Benjamin Sesko gólja azonban szabályos körülmények között született meg, ezzel nyert 3-1-re a Leipzig.

F csoport: AC Milan (olasz)–Newcastle (angol) 0-0, G csoport: Young Boys (svájci)–RB Leipzig (német) 1-3 (1-1), gólszerzők: Elia (33.), illetve Simakan (3.), Schlager (74.), Sesko (90+2). 

Borítókép: Három gólnak örülhettek a lipcseiek (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.