Ismét válogatottjuk sztárja volt az olasz nézők legfőbb ellensége + videó

Gianluigi Donnarumma 2021-es klubváltása óta nem tartozik a milánói szurkolók kedvencei közé. Ez kedden ismét bebizonyosodott, amikor a sorsdöntő, Ukrajna elleni mérkőzésen a kapus minden egyes megmozdulását kifütyülte a hazai, azaz az olasz közönség.

2023. 09. 13. 8:52
olasz Gianluigi Donnarumma
Italy's goalkeeper #01 Gianluigi Donnarumma warms up during the Euro 2024 football tournament group C qualifying match between Italy and Ukraine, at Stadio San Siro in Milan, on September 12, 2023. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden az Európa-bajnokságra való kvalifikáció szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés várt az olasz válogatottra, a tabellán szintén négypontos, második helyezett Ukrajna vendégeskedett a címvédőnél. Ilyen esetben azt gondolhattuk volna, hogy a hazai közönség a sorsdöntő meccsen minden erejével az olaszokat biztatja majd, de ez korántsem volt így.

olasz Gianluigi Donnarumma PSG
Donnarummának hamarosan újra szembe kell néznie az olasz drukkerekkel Fotó: AFP/Miguel Medina

A helyszínválasztás ugyanis ez esetben nem volt szerencsés, mivel Milánóban rendezték az Eb-selejtezőt. Az olasz válogatott sztárja, Gianluigi Donnarumma pedig a város AC Milan szurkolóinak körében közellenség lett, amióta 2021-ben a Paris Saint-Germainhez igazolt. A saját nevelésű kapus fő bűne az volt, hogy a klubja semmi pénzt nem látott belőle, mivel szerződése lejártával, ingyen távozott.

A milánói szurkolók már a válogatott korábbi mérkőzései alatt is Donnarumma tudomására hozták, hogy nem látják őt szívesen a városban, füttyszó kísérte minden megmozdulását. Ez kedden sem volt másképp. Íme:

Az ellenséges hazai környezet nem zavarta meg Donnarummát, az olasz válogatott pedig Davide Frattesi duplájával 2-1-re verte Ukrajnát. Végül éppen a másik milánói sztárklub, az Internazionale játékosa védte meg az össztűz alá került társát.

– Ez szégyenletes volt – mérgelődött Frattesi. – Soha nem láttam még ilyesmit, hogy egy válogatott játékost a saját közönsége fütyült volna ki. Nem értem, hogy miért bánnak így vele. Itt Olaszországot képviseljük. Odamentem hozzá, és mondtam neki, hogy kiváló játékos és szeretjük őt, de neki erre nem volt szüksége. Donnarumma egy fantasztikus futballista. Könnyedén megbirkózik ezzel, simán lerázza magáról.

A PSG hálóőrének a közeljövőben ismét szembe kell néznie a milánói közönséggel, mert a francia csapat és a piros-feketék egy csoportba kerültek a Bajnokok Ligája főtábláján. Donnarummának várhatóan akkor sem lesz könnyű estéje.

Borítókép: Gianluigi Donnarumma bemelegít az Ukrajna elleni Eb-selejtező előtt (Fotó: AFP/Gabriel Bouys)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.