Két kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila vezeti a női pólósokat

Döntött a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége: a napokban menesztett Bíró Attila helyett a jövőben Mihók Attila és Cseh Sándor lesz a női válogatott szövetségi kapitánya.

Magyar Nemzet
2023. 09. 04. 15:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége rendkívüli ülésén döntött Bíró Attila utódjáról. Madaras Norbert, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a Dunaújváros női csapatát huszonöt éve irányító Mihók Attila és a Szolnokkal férfi Bajnokok Ligáját nyerő, jelenleg a honi utánpótlás igazgatójaként dolgozó Cseh Sándor együttesen veszi át a női vízilabda-válogatott irányítását. Meccselni Mihók Attila fog, a két edző viszont egyenrangúan irányítja a csapat munkáját.

 

Cseh Sándor    Fotó: Nemzeti Sport

A csapatnak a férfiakkal ellentétben még nincs meg az olimpiai kvótája, ennek megszerzésére a januári netanyai Európa-bajnokságon és a februári dohai világbajnokságon lesz még lehetősége.

Cseh Sándor és Mihók Attila párosa Bíró Attilát váltja a nemzeti csapatnál, akit két héttel ezelőtt, nyolc év után mentettek fel posztjáról, miután a csapat csak a hatodik helyen végzett a fukuokai világbajnokságon. Bíróval 2016-ban Európa-bajnoki címet nyert a csapat, a 2021-es tokiói olimpián a szakág történetének első érmét szerezte a harmadik hellyel, tavaly pedig hazai környezetben döntőt játszott a világbajnokságon, és ezüstérmes lett.

Borítókép: Mihók Attila (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.