Kínos bakit követett el az UEFA, elírták a díjazott Haaland nevét

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtökön rendezte a díjátadó gáláját, amelyen a Manchester City színeiben triplázó Erling Haaland érdemelte ki a 2022–2023-as idény legjobb labdarúgójának járó elismerést. Apró szépséghiba, hogy az UEFA elírta a norvég csatár nevét az óriáskijelzőn… Nem volt elég Szosbozlai, most már itt van nekünk Haarland is.

Magyar Nemzet
2023. 09. 01. 8:58
HAALAND, Erling
Sheffield, 2023. augusztus 27. Erling Haaland, a Manchester City játékosa, miután büntetõt hibázott az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában játszott Sheffield United- Manchester City mérkõzésen Sheffieldben 2023. augusztus 27-én. MTI/AP/Rui Vieira Fotó: Rui Vieira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha férhet kétség hozzá, hogy volt az elmúlt idény legjobbja, hiszen Premier League-et, FA-kupát és Bajnokok Ligáját nyert a Manchester City mezében, amihez 53 tétmeccsen 52 góllal járult hozzá. Így aztán túl nagy meglepetést nem keltett, amikor az UEFA bejelentette, hogy a 23 éves norvég csatár lett az évad játékosa, az viszont annál nagyobb feltűnést keltett, hogy a kivetítőn az Erling „Haarland” név jelent meg.

Apró elütés, mégis felettébb kínos hiba, hogy az UEFA a legnagyobb díjátadóján nem tudta rendesen leírni a legnagyobb ünnepelt sztár nevét. A baki híre persze terjedni kezdett a közösségi médiában.

Haaland nem csinált nagy ügyet az esetből, büszkén pózolt a díjjal a saját felületein. Nem ez az első eset a nyáron, hogy elírják egy sztár nevét, a Liverpool vezetéknevében cserélt fel betűket a magyar középpályás mezén a Bayern München elleni szingapúri felkészülési meccsen. Így lett Szoboszlaiból „Szosbozlai”.

„Guardiola néha kicsit ijesztő”

Az elmúlt idény legjobb edzője természetesen a Manchester City mestere, Pep Guardiola lett, akiről Haaland elárult egy érdekességet a gálán.

– Meg kell mondjam, hogy Pep néha kicsit ijesztő – fogalamzott Haaland, akit a Daily Mail idézett. – De olykor az apám is ijesztő tud lenni. Akárhogy is, ez olyasmi, amit szeretek. Amikor Pep kiabál velem, azt azért teszi, mert azt akarja, hogy valami eljusson az agyamig. Emiatt nem panaszkodom, egyszerűen csak azt szeretné, hogy jobb futballista legyek.

Legközelebb talán már a nevét sem fogják elrontani.

Borítókép: Erling Haaland itt nem azért fogja a fejét, mert elírták a nevét (Fotó: MTI/AP/Rui Vieira)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.