Kloppnak a szünetben meg kellett vívnia a játékosaival

A Liverpool csütörtökön nehéz helyzetbe hozta önmagát, a LASK otthonában lejátszott Európa-liga-mérkőzésen még negyedóra sem telt el, amikor már hátrányba került. Jürgen Klopp utólag elárulta, hogyan rázta fel a csapatát, amely – már Szoboszlai Dominikkel is a pályán – végül 3-1-re megnyerte a linzi találkozót.

2023. 09. 22. 8:52
20230921 LASK v Liverpool FC: Group E - UEFA Europa League 2023-24 Jürgen Klopp
LINZ, AUSTRIA - SEPTEMBER 21: head coach Juergen Klopp of Liverpool during the Group E - UEFA Europa League 2023-24 match between LASK and Liverpool FC at Oberoesterreich Arena on September 21, 2023 in Linz, Austria .230921_SEPA_07_196 - 20230921_PD16779 (Photo by Severin Aichbauer / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Fotó: APA-PictureDesk via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool – kis túlzással – ebben az idényben máshogy nem tud nyerni, csak fordítással. Így volt ez csütörtökön az Európa-ligában is. A nélkül felállt Vörösök egy gyönyörű találattal tizennégy perc után hátrányba kerültek a LASK otthonában, majd a második félidőre összekapták magukat, és három gólt szerezve elhozták a három pontot Linzből. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője elárulta, futballistáinak a szünetben önbizalomlöketre volt szükségük.

Jürgen Kloppnak el kellett beszélgetnie a liverpooli játékosokkal
Jürgen Kloppnak el kellett beszélgetnie a liverpooli játékosokkal. Fotó: EPA/Anna Szilagyi

– A mi szemszögünkből rosszul kezdődött a meccs, az első kaput eltaláló lövésből, rögzített helyzetből gólt kaptunk. Voltak jó pillanataink az első félidőben, de láttam a srácokon, hogy ők ezeket nem észlelték, és éppen ezért nem az önbizalmuk nőtt, hanem egyre frusztráltabbak lettek. 

Emiatt a szünetben bemutattunk nekik két játékhelyzetet, amikor jól teljesítettek, miközben ők azt gondolták, hogy mindent elrontottak az első félidőben, pedig ez nem volt igaz. Elmagyaráztuk nekik, hogy túl kell lépniük a frusztráltságukon, és azután jó esélyünk lesz arra, hogy megfordítsuk az állást. Így is történt – idézte fel a német tréner.

Klopp ezek után kitért arra is, hogy az elvárásokkal ellentétben az Európa-ligában sem lesz egyszerű dolguk, ha haza szeretnék vinni a trófeát.

– Megérdemelt volt a győzelem. Rendkívül boldog vagyok, mert én – mint azt korábban is mondogattam – tudtam, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk, csak az emberek nem hittek nekem. Tisztában vagyok vele, hogy mindenki azt várja, hogy simán menetelünk majd az El-ben. De ez a csoportkörben és majd a kieséses szakaszban sem lesz így. Keményen meg kell küzdenünk mindenért – véli a Bajnokok Ligája-győztes menedzser.

Kollégája, Thomas Sageder örömmel figyelte a tanítványai játékát. – Bátran játszottunk, agresszívek voltunk, és bár megvolt rá az esélyünk, hogy megszerezzük a második gólt, csak 1-0-ra vezettünk az első félidőt követően. A másodikban aztán a Liverpool megmutatta, hogy mennyire jó csapat, de mi végig harcoltunk – mondta büszkén a LASK vezetőedzője.

Borítókép: Jürgen Klopp a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón (Fotó: AFP/APA-PictureDesk/Severin Aichbauer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.