Messi erre készül a visszavonulása után

Lionel Messi, az Inter Miami argentin futballistája az Olga című műsorban párizsi időszakáról, Kylian Mbappéval való kapcsolatáról, a 2026-os világbajnokságról és a visszavonulása utáni terveiről is szót ejtett.

2023. 09. 22. 8:14
Lionel Messi
Fort Lauderdale, 2023. július 17. Lionel Messi világbajnok argentin labdarúgó, az Inter Miami új sztárjátékosa bemutatkozik a klub stadionjában, a floridai Fort Lauderdale-ben 2023. július 16-án. A 36 éves, hétszeres aranylabdás futballista június elején szerzõdött a floridai klubbal, hogy a Barcelona és a Paris Saint-Germain után az észak-amerikai profiligában (MLS) folytassa pályafutását. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az eddigi nyilatkozatai alapján megtalálta a helyét az Inter Miaminál, és ezt folyamatosan gólokkal is bizonyítja. Korábbi állomáshelyén, a Paris Saint-Germainnél eltöltött időszaka viszont továbbra is kísérti, erről is beszélt legfrissebb interjújában.

Lionel Messi
Messi még nem tudja, hogy a következő vb-n játszik-e majd. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

– Az igazság az, hogy nem úgy alakult az ottani időszakom, ahogy vártam, de mindig azt szoktam mondani, hogy minden okkal történik. És bár nekem ott nem ment annyira, akkor jött el az ideje, hogy világbajnok legyek – fogalmazott az argentin klasszis az Olga című műsorban.

A katari vb megnyerése után viszont nem volt egyszerű visszatérni a párizsiakhoz, mivel a döntőben éppen a francia válogatott volt az ellenfél. Messit zavarta, hogy álma elérése után a klubjánál nem kapta meg a kívánt elismerést.

– Érthető volt, mert mi győztünk, Franciaország pedig miattunk nem nyerte meg a világbajnokságot ez alkalommal. De huszonöt másik játékostól eltérően én voltam az egyetlen, akit nem ismertek el – világított rá a hétszeres aranylabdás futballista.

Voltak olyan pletykák, hogy Messi és PSG-s klubtársa, között voltak súrlódások, de az argentin elárulta, barátok a francia támadóval. – Jó a kapcsolatunk egymással, csakúgy, mint a többi játékossal.

 

Messi ott lesz a 2026-os világbajnokságon?

Az interjú során Messi jövője is szóba került. A 36 éves szélső egyelőre nem tudja, hogy a 2026-os világbajnokságon láthatjuk-e őt, inkább csak rövid távú céljai vannak, például a 2024-es Copa Américán való részvétel. – Nem gondolkodtam még a 2026-os vb-ről, mert az nagyon messze van, három év múlva lesz csak, de a 2024-es Copa Américáról már igen. Azt itt, az Egyesült Államokban rendezik majd meg, szeretnék készen állni rá. A torna után meglátjuk, hogy mi lesz, hogyan érzem magam. Napról napra haladok – tette hozzá Messi, majd amikor a visszavonulása időpontjáról kérdezték, így felelt: – Nem gondolok erre, és nem is szeretnék ezen elmélkedni egyelőre, csak élvezni akarom, amit csinálok. Nagy lépést tettem azzal, hogy elhagytam Európát, és az Egyesült Államokba jöttem, de a következő nagy lépésre még nem akarok gondolni. Csak élvezni akarom továbbra is a játékot, mert ezt szeretem a legjobban.

Az argentin világbajnok még azt sem döntötte el, hogy mivel foglalkozik majd a visszavonulása után, de vannak elképzelései. – Még nem tudom, hogy mit csinálok majd, de biztosan a futballhoz kötődik majd. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, tanítgatni őket. Sportigazgató is szívesen lennék, de még nem döntöttem róla, hogy mi lesz – zárta szavait Messi.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.