Lisztes Krisztián árulkodó szavai a Ferencváros sikere után

A Ferencváros a Csukaricski elleni 3-1-es győzelemmel kezdte szereplését a Konferencialiga csoportkörében. A magyar bajnokcsapat fiatal sztárja, Lisztes Krisztián csereként volt részese a sikernek. A találkozó után Lisztes röviden a Fradi új vezetőedzője, Dejan Sztankovics stílusát is jellemezte.

2023. 09. 22. 4:45
LISZTES Krisztián
Labdarúgó Konferencialiga - Ferencvárosi TC-Csukaricski Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a 2022/23-as idényben tizenkilenc év után első magyar csapatként játszhatott tavasszal is nemzetközi kupameccset. A Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntő visszavágóján néhány perc erejéig lehetőséget kapott a tizenhét éves tehetség, Lisztes Krisztián is. A fiatal támadó fél évvel később, a Csukaricski elleni Konferencialiga-csoportmeccsen már teljesen más helyzetben állt be csereként. A köztes időszakban Lisztes Krisztián a Ferencváros megbízható gólszerzője lett, s ezt az idényt már úgy játssza végig a zöld-fehéreknél, hogy köztudott: a következő szezontól Bundesliga-játékos lesz, az Eintracht Frankfurt színeiben szerepel majd.

Lisztes Krisztián Ferencváros
Lisztes Krisztián, a Ferencváros játékosa már a következő feladatra koncentrál. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Úgy küldött be Dejan Sztankovics, hogy próbáljak gólt lőni vagy gólpasszt adni, csak a szokásos – mondta Lisztes a beállása előtti percekről. A fiatal játékos 2-1-es előnynél ismét komoly feladattal lépett pályára, s a Ferencváros harmadik góljában valóban fontos szerepet játszott. – Elém pattant a labda, megpróbáltam a kapuba juttatni. Sajnos nem sikerült, nyilván még jobban örülnék, ha már az én lövésem bement volna, de a lényeg, hogy a csapat nyerni tudott.

Bár alig néhány hónapja tekinthető a felnőtt keret teljes jogú tagjának, Lisztes már a harmadik vezetőedző kezei alatt játszik a Ferencvárosban, Sztanyiszlav és Máté Csaba után most Dejan Sztankovics a főnök az FTC öltözőjében.

– Kicsit változott az érkezésével a felállás, ez szélsőként engem is érint. Nagyon élvezem a közös munkát, a körülmények abszolút ideálisak a további fejlődésre. Lehet nevetgélni az edzéseken, de ha úgy van, akkor az asztalra csap a mester.

Lisztes Krisztián Firenzében is nyerne

Míg Lisztes karrierje egyértelműen meredeken ívelt felfelé az elmúlt hónapokban, a Ferencvárosról ugyanez nem mondható el. Igaz, az elmúlt négy év sikereinek dicsérete, hogy csalódásnak tűnik az, hogy a zöld-fehérek csak a Konferencialiga csoportkörébe jutottak be. Erős riválisok persze a harmadik számú sorozatban is akadnak, a következő fordulóban a tavalyi Kl-döntős olasz Fiorentina vendége lesz a Ferencváros.

– Várom már azt a meccset, ott is elsősorban magunkkal foglalkozunk, és nyerni szeretnénk. Számolgatni nem akarunk, de természetesen a továbbjutás a cél a csoportban.

Határozott, egyenes beszéd Lisztestől. Öt-hat éve még megmosolyogtuk volna, ha valamelyik fradista így nyilatkozik, azóta viszont sokat lépett előre a klub, Lisztes pedig az elmúlt években saját nevelésű játékosként már abba nőtt bele, hogy nem elérhetetlenek a nagy célok, sem klub-, sem egyéni szinten.

Lisztes különleges helyzetben van azzal a Ferencváros keretében, hogy már most tudni lehet, hogy az idény végén távozik. Minél többet lép pályára a szezonban, a Frankfurt annál többet fizet majd érte a megállapodás alapján, a tizennyolc éves támadó azonban tömör válaszban leszögezte: egyáltalán nem kezelik másként, mint a keret bármely másik tagját.

Borítókép: Lisztes Krisztián a Csukaricski elleni győzelemből is kivette a részét (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.