Dejan Sztankovics elégedett volt a Ferencváros játékával

A Ferencváros a Csukaricski elleni 3-1-es győzelemmel kezdte a Konferencialiga csoportkörét. A találkozó után a zöld-fehérek vezetőedzője, Dejan Sztankovics a játék minden eleméről pozitívan nyilatkozott.

2023. 09. 21. 21:20
Dejan Sztankovics Cristian Ramírez Ferencváros
20230921 Budapest Ferencváros Csukaricski Europa Konferencia Liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics a Magyar Kupa után a Konferencialiga (Kl) főtábláján is győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros kispadján. A Csukaricski elleni európai kupameccs már valós erőpróba volt, s egyben Sztankovics első hazai meccse az FTC kispadján.

Ferencváros szurkolók Dejan Sztankovics első hazai meccse
Dejan Sztankovics is dicsérte a Ferencváros szurkolóit (Fotó: Mirkó István)

– Fenomenális volt a hangulat. Hazai pályán mindig nagy a nyomás, de amikor hátrányba kerültünk, akkor sem álltak le sem a játékosok, sem a szurkolók – jellemezte a mérkőzés atmoszféráját az azt követő sajtótájékoztatón Sztankovics, aki örül neki, hogy két olyan támadója van, mint Varga Barnabás és Alekszandar Pesics, akik mindketten gólt lőttek a 3-1-es Fradi-győzelemmel zárult Kl-nyitányon.

A Ferencváros végig fölényben játszott a mérkőzésen, így nem meglepő, hogy Sztankovics elégedett volt csapatával.

– Kiváló hozzáállással játszottunk ez elengedhetetlen a sikerhez, de ezúttal a játék minősége is megvolt. Bízom a csapatomban, és erre a mai mérkőzésen rá is szolgáltak – összegzett röviden a szerb szakvezető.

A vendégek vezetőedzője, Igor Matics azt fájlalta, hogy csapata az első félidő hosszabbításának hetedik percében került hátrányba, de sportszerűen elismerte, hogy a Ferencváros megérdemelten nyert, a Groupama Arénában uralkodó hangulatot pedig ő is fenomenálisnak nevezte.

Borítókép: Dejan Sztankovics első nemzetközi meccsét is győzelemmel zárta a Ferencváros vezetőedzőjeként (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.