Liu Shaoang különleges korcsolyában: micsoda alakítás!

Három arany, négy ezüst és két bronz – Liu Shaoang büszkén osztotta meg közép-európai idő szerint ma hajnalban, hogy milyen éremkollekciót gyűjtött be a kínai rövid pályás gyorskorcsolyázók Kína-kupa elnevezésű versenysorozatának első két állomásán az elmúlt két hétben. A magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang azt követően is parádés teljesítményt nyújt, hogy tavaly év végén kínai állampolgárságra váltott. Az ugyanezt az utat választó bátyja, a szintén olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor számára nem alakult ilyen jól a két verseny.

2023. 09. 25. 8:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Köszönöm a szurkolást, srácok!” – írta ki közép-európai idő szerint ma hajnalban angolul az Instagram-oldalára Liu Shaoang a lokáció szerint Belső-Mongólia Autonóm Területről – a félreértések elkerülése végett ez Kína része, Mongóliától keletre, a Kína-kupa múlt heti versenyét pedig itt, Hulunbuir városában rendezték meg. A 25 éves, kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang azt is tudatta, hogy a Kína-kupa elnevezésű versenysorozat első két állomásán három aranyérmet, négy ezüstöt és két bronzot szerzett.

Liu Shaoang
Liu Shaoang remekelt a Kína-kupán Forrás: Instagram/liushaonag

Liu Shaoang és Liu Shaolin váltókban együtt a dobogón

Liu Shaoang kilenc fotót is megosztott, és kettőn bátyja, a 27 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Liu Shaolin Sándor is látható: tiencsini csapatuk színeiben a férfiváltók versenyében ezüst-, vegyes váltóban bronzérmesek lettek együtt.

Liu Shaoang
Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor vegyes váltóban bronzérmes lett

A a 2018-as phjongcshangi olimpián együtt szereztek aranyérmet férfiváltóban – ez a téli olimpiák első magyar aranya –, 2022-ben pedig Pekingben Liu Shaoang 500 méteren győzött magyar színekben. Tavaly év végén viszont a testvérek elhagyták Magyarországot, s kínai színekre váltottak – édesapjuk kínai, édesanyjuk magyar. Liu Shaoang pedig az elmúlt két hét során a világklasszisok sorát felvonultató kínai mezőnyben is az egyik legnagyobb sztár volt. Liu Shaolinnak az egyéni számok nem sikerültek ilyen jól, ezzel együtt ő is egyértelműen a kínai élmezőnybe tartozik. 

Áprilisban a kínai nemzeti bajnokságban már jégre léptek.

A Liu fivérekhez kapcsolódó „bulváros” hír volt a Kína-kupa előtt, hogy immár különleges, aranyszínű korcsolyában versenyeznek:

Liu Shaoang

Liu Shaoang 1500 méteres győzelme a Kína-kupán:

Borítókép: Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a tiencsini férfiváltóval ezüstérmes lett a Kína-kupán (Forrás: Instagram/liushaonag)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.