Márton Anita az egészsége érdekében bejelentette a visszavonulását

Márton Anita meghozta a döntését, ami a hazai rendezésű atlétikai világbajnoság után senkit sem ér váratlanul. Az olimpiai bronz, világbajnoki ezüstérmes, továbbá fedett pályás világ- és Európa-bajnok súlylökő befejezi sportpályafutását.

2023. 09. 21. 13:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában Márton Anita úgy fogalmazott: a budapesti világbajnokság után – amelyen nem sikerült döntőbe jutnia – kis gondolkodási időt kért, és aztán úgy döntött, lezárja pályafutását.

Márton Anita    Fotó: Illyés Tibor/MTI

– Nem volt egyszerű döntés, pro és kontra érveim voltak. A világbajnokság után kértem gondolkodási időt, és így döntöttem. Nem fog bekerülni a szekrény aljába a felszerelésem, továbbra is szeretnék edzeni, mozogni, viszont a versenyzéstől visszavonulok – mondta a műsorban Márton Anita.

A döntés nem érheti teljesen váratlanul a magyar sporttársadalmat, hiszen a világklasszis sportoló a budapesti világbajnoki kiesés után pedzegette, hogy befejezheti a pályafutását.

Tavasszal a Sportrádiónak így nyilatkozott. – Így 34 évesen érzem, hogy egyre nehezebb a regeneráció, ráadásul a közeljövőben szeretnénk egy tesót is a kislányom mellé. Jelenleg úgy gondolom, az idei lesz az utolsó év a pályafutásomban.

Márton Anita a 2018-as fedett pályás világbajnokságon aranyérmet szerzett, szabadtéren az olimpiai bronz mellett a 2017-es vb-második hely a legjobb eredménye. Az atlétát a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós köszöntötte és gratulált fantasztikus pályafutásához.

Az utolsó súlylökés:

Borítókép: Márton Anitát már nem látjuk súlyt lökni világversenyen (Fotó: Illyés Tibor/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.