Sainz a saját születésnapján elsőséggel lepte meg a Ferrari szurkolóit

Carlos Sainznak van születésnapja, mégis ő ajándékozta meg a Ferrari szurkolóit azzal, hogy ő volt a pénteki nap leggyorsabbja a Formula–1-es olasz versenyhétvégén. Mögötte Lando Norris és Sergio Pérez zárt, míg a címvédő és vb-éllovas Max Verstappen leszorult a képzeletbeli dobogóról.

2023. 09. 01. 18:47
Carlos Sainz Ferrari
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr reacts as he stands in the pits during the third practice session ahead of the 2023 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 18, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) Fotó: AFP/Giuseppe CACACE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi Holland Nagydíj után Monzába tette át a székhelyét a száguldó cirkusz, és Max Verstappen (Red Bull) ott folytatta, ahol a hazájában abbahagyta. Az első szabadedzést a harmadik világbajnoki címére hajtó holland nyerte meg pénteken, de a Ferrari Carlos Sainz reményeinek megfelelően biztató formát mutatott hazai közönsége előtt, és a spanyol pilóta legjobb körideje alig maradt el Verstappenétől. 

Eredmények, 1. szabadedzés (az élcsoport):
1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:22.657 perc
2. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 1:22.703
3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:22.834
4. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:22.966
5. George Russell (brit, Mercedes) 1:23.189
6. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) 1:23.214

A második gyakorláson pedig már senki sem bizonyult jobbnak a 29. születésnapját ünneplő Sainztól. Igaz, a Ferrari versenyzője mindössze két századdal előzte meg Lando Norrist, a harmadik Sergio Pérez (Red Bull) pedig két tizedet kapott a nap legjobbjától. Verstappen ezúttal csak az ötödik lett.

A nap legpechesebb pilótája címe egyértelműen Lance Strollnak (Aston Martin) jár. A teljesítményével nem sok elismerést kivívó kanadai pilóta helyett az első szabadedzésen Felipe Drugovich kapott lehetőséget a körözésre. A második gyakorlásra Stroll visszakapta az ülését, de még egy teljes kört sem teljesített, amikor megállt alatta az Aston Martin, és befejeződött számára a tréning. 

Stroll baleset miatt átmenetileg a többiek is várakozásra kényszerültek, mivel megszakították az edzést, ami majdnem piros zászlóval is zárult, Pérez ugyanis percekkel a leintés előtt eltalálta a falat a Red Bull-lal.

Eredmények, 2. szabadedzés (az élcsoport):
1. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 1:21.355    perc
2. Lando Norris (brit, McLaren) 1:21.374    
3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:21.540    
4. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 1:21.545    
5. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:21.631    
6. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:21.716 

A hétvége menetrendje

Szombat: 3. szabadedzés 12.30, időmérő 16.00
Vasárnap: Olasz Nagydíj 15.00

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: AFP/Giuseppe Cacace)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.