„Ez baromság” – Verstappennél betelt a pohár

Toto Wolffnak nem fér a fejébe, hogy Max Verstappen miként lehet minden futamon sokkal gyorsabb csapattársánál, Sergio Péreznél. A Mercedes csapatfőnöke szerint talán nem csak a holland pilóta tehetségével lehet magyarázni a hatalmas különbséget. A Formula–1-es olasz versenyhétvége előtt Verstappen is elmondta a véleményét.

2023. 09. 01. 17:37
Formula One Grand Prix of Italy - Practice sessions Max Verstappen
epa10833731 Red Bull Racing driver Max Verstappen of Netherlands reacts during first practice session at the Autodromo Nazionale Monza race track in Monza, Italy, 01 September 2023. The Formula 1 Grand Prix of Italy is held at the circuit on 03 September. EPA/Daniel Dal Zennaro Fotó: Daniel Dal Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt kilenc Formula–1-es futam mindegyikén (Red Bull) lett a győztes, pedig például Miamiban az is előfordult, hogy csak a kilencedik helyről rajtolt, miközben Sergio Pérez (Red Bull) az élről. Verstappen az említett versenyen éppen „csak” öt másodpercet vert rá csapattársára, de többször is előfordult, hogy húsz-harminc, de akár ötven másodperccel előzte meg a mexikóit.

Toto Wolff nem érti, Verstappen miként lehet ennyivel gyorsabb Péreznél
Toto Wolff nem érti, Verstappen miként lehet ennyivel gyorsabb Péreznél Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A hatalmas különbségek láttán születtek olyan elméletek, miszerint a Red Bull így vagy úgy, de Verstappent segíti Pérezzel szemben. Többek között a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak sem megy a fejébe, hogy lehet a holland ennyivel gyorsabb.

– Checo nem idióta. Bizonyított az elmúlt években, többszörös futamgyőztes, még a Racing Pointtal is győzött, szóval nem tudom ezt megérteni – elmélkedett az osztrák, hozzátéve, hogy Verstappen minden csapattársát tönkretette. – Soha nem kaptam erre igazi magyarázatot, szóval furcsa ez az egész.

Wolff nyilatkozata is furcsa, tekintve, hogy öt éven keresztül első kézből tapasztalhatott hasonlót a Mercedesnél, amikor a domináló folyamatosan leckét adott Valtteri Bottasnak, és míg előbbi ez idő alatt négy világbajnoki címet gyűjtött be, addig a finnel előfordult, hogy csak ötödik lett a pontversenyben.

Verstappennek sem tetszett Wolff megszólalása. Amikor az olasz versenyhétvége előtt erről kérdezték, nem fogta vissza magát: 

– Baromság, amit mondott. Nincs szó ilyesmiről. Én csak arra törekszem, hogy a lehető leggyorsabban vezessem az autót. Nem mondom azt a fiúknak, hogy ezt vagy azt csinálják, mert úgy jobban fekszik nekem az autó. Annyit kérek tőlük, hogy tervezzék meg a lehető leggyorsabb kocsit, én meg majd elbíbelődök vele, hiszen minden évben mások az autóink, másképpen kell vezetni őket. Az emberek olykor megkérdezik tőlem, hogy milyen a vezetési stílusom. Pedig semmi különleges nincs benne. Alkalmazkodom az autóhoz, hogy a lehető legtöbbet ki tudjam hozni belőle – magyarázta a kétszeres vb-győztes holland.

Borítókép: Max Verstappen Monzában (Fotó: EPA/Daniel Dal Zennaro)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.