Sallai Roland a szaúdi millióknak és Steven Gerrard csábításának is ellenált

Olasz sajtóhírek szerint a magyar válogatott és a német Freiburg támadója, Sallai Roland jelentős összegű szaúdi ajánlatra mondott nemet a nyáron. Állítólag Steven Gerrard csapata, a több volt Liverpool-sztárt is szerződtető al-Ettifag környékezte meg a szélsőt. Sallai a jövő évi németországi Európa-bajnokságig valószínűleg marad a Bundesligában, de jövő nyáron újra téma lehet a klubváltása.

2023. 09. 09. 13:49
SALLAI Roland; MAKSIMOVIC, Nemanja
Labdarúgó Eb-selejtező - Szerbia - Magyarország Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak futballisták, akiknek biztosan nem a pénz a legfontosabb. Honnan lehet felismerni őket? Például arról, hogy lett volna lehetőségük a sztárok egész hadát felvásároló Szaúd-Arábiába igazolni a nyáron, de nemet mondtak az európai fizetésük akár többszörösét kínáló arab megkeresésekre. Így tett a szaúdi kaland helyett inkább a nevelőklubjába, a Sevillába igazoló Sergio Ramos , és olasz sajtóhírek szerint ebbe a körbe tartozik immáron is.

SALLAI Roland
Sallai Roland az ősszel már biztosan marad a Freiburg mezében Fotó: Uwe Anspach

Az átigazolási hírekben jártas olasz Tuttomercatoweb cikke szerint Sallai visszautasította a szaúdi ligában szereplő al-Ettifag ajánlatát. Az együttes vezetőedzője a Liverpool legendás középpályása , Steven Gerrard, aki a nyáron olyan volt liverpooli sztárokat csábított a klubhoz, mint és Giorginio Wijnaldum.

Sallai az Eb miatt jó helyen van Németországban

Sallai azonban ellenállt a pénz csábításának, és inkább a maradás mellett döntött, ami szakmailag persze tökéletesen érthető. Jól kezdte az idényt a Freiburg csapatában, Christian Streich vezetőedző újra alapemberként számol vele, a németek ráadásul nemzetközi porondon is szerepelnek, az Európa-liga csoportkörében a West Ham United, az Olympiaosz és a Topolya lesznek az ellenfeleik.

Az sem mindegy Sallai szempontjából, hogy jövő nyáron Európa-bajnokságot rendeznek Németországban, ahová a magyar válogatott, különösen a Szerbiában aratott csütörtöki győzelem után, nagy valószínűség szerint ki fog jutni egyenes ágon. Most nyugalomra és sok játékra van szüksége, amit a Bundesligában megkaphat, és ráadásul az Eb-n ismerős környezetben futballozhatna.

Szaúd-Arábia helyett Róma?

Ugyanakkor arra semmi garancia nincsen, hogy jövő nyáron Sallai nem dönt a távozás mellett, hiszen a szerződése 2025-ben lejár, és ha nem hosszabbít, akkor egy év múlva a Freiburgnak már érdekében áll majd az eladása. A most 26 éves Sallai iránt az olasz lap cikke szerint az AS Roma élénken érdeklődik, s mivel a magyar szélső korábban a Palermo színeiben szerepelt már a Serie A-ban, vonzó lenne számára az olaszországi szerződés.

Ha már Szaúd-Arábiából sok-sok sztárral ellentétben ő nem kért…

Borítókép: Sallai Roland a magyar válogatott erőssége, és a szaúdiak is megkörnyékezték (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.