Sörrel öntötték nyakon a szurkolók az ellenfél sztárját

Az NFL-alapszakasz negyedik fordulójának nyitányán a Detroit Lions 34-20-ra nyert a Green Bay Packers vendégeként. Bár sok van még hátra az alapszakaszból, a detroiti csapat győzelme kulcsfontosságú lehet a rájátszásért vívott harcban. A Lions első touchdownja után annak szerzője, Amon-Ra St. Brown felugrott a szurkolókhoz, mire az egyik hazai drukker sörrel nyakon öntötte.

2023. 09. 29. 9:38
Amon-Ra St. Brown Detroit Lions NFL
Fotó: AP Photo/Matt Ludtke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoportrangadóval kezdődött csütörtök este (magyar idő szerint péntek hajnalban) az NFL alapszakaszának negyedik fordulója. A Green Bay Packers és a Detroit Lions egyaránt 2-1-es mutatóval várta a meccset, s mivel a divízió másik két csapata, a Minnesota Vikings és a Chicago Bears még nyeretlen, az első hetek alapján a Packers és a Lions harcolhat a csoportgyőzelemért, amely biztos rájátszásrészvételt jelent. Rangadóhoz képest azonban simán alakult a mérkőzés, a Detroit Lions már az első félidőben döntő fölényre tett szert, s zsinórban negyedszer is legyőzte a wisconsini riválist. Amon-Ra St. Brown, a Detroit elkapója sörben fürdött, igaz, nem önszántából, az egyik Packers-szurkoló kínálta meg.

Amon-Ra St. Brown Detroit Lions Green Bay Packers NFL
A Detroit elkapója a szurkolók között, a hazai drukkerek sörrel is megkínálták. Fotó: Getty Images

Az eset a mérkőzés első touchdownja után történt, St. Brown a Packers stadionjában a rivális ikonikus ünneplését használta, felugrott a szurkolókhoz, a Green Bay-i stadion után ezt Lambeau Leapnek nevezik.

Nem ez az első alkalom, hogy vendégjátékos így próbálta a Packers-drukkerek orra alá dörgölni az ellenük szerzett touchdownt, a hazai szurkolók általában fel sem engedik őket.

St. Brown viszont talált egy helyet, ahol néhány Lions-drukker ült – a detroiti drukkerek sosem látott optimizmussal várták ezt az idényt, és a közeli Green Baybe is szép számmal elutaztak. A Lambeau Leap sikeres volt, de az egyik Packers-drukker azért kifejezte nemtetszését, sörrel nyakon öntötte St. Brownt.

Az első félidő egyébként teljes Lions-dominanciát hozott, a vendégek 27-3-ra vezettek két negyed után. A folytatás ugyan kiegyensúlyozottabb játékot hozott, de igazából nem forgott veszélyben a detroiti siker, végül 34-20-ra nyert a Lions.

Dan Campbell több mint negyven év után az első detroiti vezetőedző lett, aki egymás után négy meccset is megnyert a Green Bay Packers ellen. A Detroit Lions játékával rászolgál a szezon előtti optimizmusra, és vezeti az NFC északi csoportját.

A Packers eleve átmeneti évként tekintett az ideire, miután az idény előtt elhagyta a csapatot korszakos klasszisa, Aaron Rodgers. A Green Bay eddig éppen úgy teljesít, ahogy egy fiatal gárdától várható: hullámzóan.

NFL, alapszakasz, 4. forduló

Péntek
Green Bay Packers–Detroit Lions 20-34

Vasárnap
Jacksonville Jaguars–Atlanta Falcons 15.30 (tv: Aréna 4)
Buffalo Bills–Miami Dolphins 19.00 (Aréna 4)
Carolina Panthers–Minnesota Vikings 19.00
Chicago Bears–Denver Broncos 19.00
Cleveland Browns–Baltimore Ravens 19.00
Houston Texans–Pittsburgh Steelers 19.00
Indianapolis Colts–Los Angeles Rams 19.00
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 19.00
Philadelphia Eagles–Washington Commanders 19.00
Tennessee Titans–Cincinnati Bengals 19.00
Los Angeles Chargers–Las Vegas Raiders 22.05
Dallas Cowboys–New England Patriots 22.25 (Aréna 4)
San Francisco 49ers–Arizona Cardinals 22.25

Hétfő
New York Jets–Kansas City Chiefs 2.20 (Aréna 4)

Kedd
New York Giants–Seattle Seahawks 2.15 (Aréna 4)

Borítókép: Amon-Ra St. Brown szerezte a Detroit első touchdownját (Fotó: AP Photo/Matt Ludtke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.